Georgsson om matchstraffet: “Rullar den tio gånger

Mattias Karlin var förstås inte belåten efter premiärförlusten i semifinalen. Foto: Pär Olert/Bildbyrån

Georgsson om matchstraffet: “Rullar den tio gånger"

Västervik förlorade första semifinalen mot Timrå med 3-1. Ett matchstraff i slutet blev avgörande.

Västervik inledde starkt och dominerade hela första perioden. 15-6 i skott till VIK men 0-0 var resultatet efter 20 minuter. Istället skulle första målet komma i andra perioden när Zach Budish öppnade målskyttet. Timrå som fick en tung start jobbade sig in i matchen och vann tillslut med 3-1.

– Tycker vi borde gjort något mål i första perioden. Vi ägde Timrå totalt. Vi får 1-0 sen och efter lite slarv gör de kvitteringen. Hade en go känsla inför tredje. Sur förlust, säger sportchefen/assisterande tränaren, Emil Georgsson till Dagens Västervik.

“Ger inte upp hoppet”

När Västervik jagade kvittering i slutskedet av matchen, drog Connor Jones på sig ett matchstraff. Kanadensaren fick upp sin klubba mellan benen på Timrås Patrick Wiercioch. Något som blev kostsamt för Georgsson och hans Västervik.

– De rullar den tio gånger på jumbotronen så domarna får chansen att kolla noga. Beklagligt hur de fungerar på vissa arenor. Väldigt tråkigt.

– Jag tycker annars vi står upp bra och är tunga att möta. Vi ska bara fortsätta med det vi gör. Gäller bara att få in puckarna.

Forwarden Viktor Liljegren inledde matchen för Västervik. Men 26-åringen drogs med en skada och tvingades bryta redan i första perioden. Status på Liljegren är oklart.

– Svårt att säga i nuläget. Uppenbarligen inte bra men vi ger inte upp hoppet, säger huvudtränaren Mattias Karlin efter slutsignalen.