Karlin om forwardens comeback: “Gick på sprutor”

Mattias Karlin hyllade Viktor Liljegren efter hans insats. Foto: Pär Olert/Bildbyrån

Viktor Liljegren var tillbaka efter att ha missat senaste mötet. Då klev forwarden fram och gjorde viktiga 2-1 målet i 4-1 segern som var Västerviks första i semifinalen mot Timrå.

Efter två raka nederlag studsade Västervik tillbaka under onsdagen. 4-1 och huvudtränaren Mattias Karlin var lättad efter första inkasserade vinsten mot Timrå i semifinalserien.

– Skönt såklart, det behövdes verkligen. Vi sparar vår bästa period till sista. Första två kom vi inte upp. Men sen tog vi över i tredje, säger Karlin till Dagens Västervik efter matchen.

Hyllar kedjan med Jones-bröderna

Timrå fick en fin start på tredje perioden, när Jonathan Dahlén gav gästerna ledningen. Men sen vaknade Västervik och lyckades vända till 4-1. Viktor Liljegren, som var tillbaka i spel, gjorde avgörande 2-1 målet i powerplay. Karlin hyllar forwardens insats som gjorde allt i sin makt för att kunna spela.

– Han gick på sprutor idag. Han gör det han kan och han ska vara nöjd. Det är inte lätt när man varit borta.

Bortsett Liljegrens insats vill Karlin lyfta fram kedjan med bröderna Connor, Kellen Jones och Zach Budish.

– Det är de som skapar mest chanser och gör det väldigt bra defensivt idag.