Annons:

Doldisbacken om första målet: “Blandade känslor”

Alfred Barklund nätade mot Timrå i söndags. Foto: Ossian Mathiasson

Doldisbacken om första målet: “Blandade känslor”

Alfred Barklund var en av söndagens matchhjältar när Västervik förlängde matchserien mot Timrå. Nu väntar en ny måstematch för laget.

Annons:

Den 20-årige backen började sin karriär i AIK och tillbringade sina juniorår i stockholmslaget. Sedan bar flyttlasset mot Örebro där det blev 32 matcher i SHL. Men Alfred Barklund har fått vänta på sin första fullträff i sin seniorkarriär. Fram tills nu.

Barklund spelar just nu i hockeyallsvenska Västervik, och i semifinal fem mot Timrå klev doldisbacken fram. Han gjorde viktiga 2-1 målet i 3-1-segern, i en match som VIK behövde vinna för att hålla säsongen vid liv. Fullträffen var alltså hans första som senior.

 – Kul att få göra mål. Marcus Westfält slår en bra passning och jag försöker bara sätta den högt, säger Alfred Barklund till Dagens Västervik om målet.

– Det är lite blandade känslor angående att det var mitt första seniormål. Jag tycker jag hade kunnat göra det mycket tidigare. Men självklart väldigt bra tajming att kunna hjälpa laget till en vinst i en så pass viktig match.

"Bra på hemmaplan"

Timrå leder semifinalserien med 3-2 i matcher. I dag väntar ny måstematch för Västervik, när man har chansen att kvittera på hemmaplan och tvinga fram en sjunde avgörande match.

- Jag tycker matchserien är väldigt jämn än så länge. Alla matcher är tighta och avgörs ofta på små detaljer. Vi vet att vi är ett bra lag på hemmaplan. Fortsätter vi spela som vi gjort hela slutspelet så tar vi en seger. Vi har allt att vinna. 

Vad säger du om ditt eget spel i slutspelet?

– Jag tycker mitt slutspel än så länge varit helt okej. Men jag har mycket mer hockey i mig att visa upp.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt