Annons:

Stekhett Smålandsderby blev iskallt – Vetlanda utan toppåkarna

Bartosz Zmarzlik är en av toppförarna som missar Vetlandas derbymatch mot Dackarna. Foto: Ossian Mathiasson

Stekhett Smålandsderby blev iskallt – Vetlanda utan toppåkarna

Vetlanda kommer till Målilla och det ”stekheta” Smålandsderbyt imorgon med i princip ett B-lag.
Och Vetlandas lagledare, Conny Ivarsson, är frustrerad över hur det polska klubbarna bestämmer och domderar.
– Vi får varken loss Dominik Kubera eller Bartosz Zmarzlik. För mig är det självklart väldigt frustrerande att inte kunna ställa det bästa vi har på benen, speciellt i en sådan här match, säger Conny Ivarsson.

Annons:

Vetlanda saknar trion Bartosz Zmarzlik, Dominik Kubera och Szymon Wozniak imorgon.

– Wozniak är fortfarande handledsskadad efter kraschen här i Vetlanda. Han ska till läkaren idag och kanske är han tillgänglig till matchen hemma mot Västervik på torsdag.

– Zmarzlik har uppdrag utanför ovalen, det är sponsorer. Så vi har både de polska klubbarna och förarnas sponsorer mot oss, säger Ivarsson besviket.

– Vi får inte loss Kubera till matchen på torsdag heller och jag är mycket osäker på att vi får loss Zmarzlik. Det är inte alls kul eller optimalt. Men vi har gjort vad vi kan för att få hit dem.

Hård kritik på sociala medier

Vetlanda MS har fått och får mycket kritik på sociala medier över morgondagens laguttagning.

– De som skriver på sociala medier vet ju inte vad som ligger bakom utan bara häver ur sig en massa. Vi ställer självklart inte över förare av den här kalibern för att spara pengar. Det vore ett svek mot våra sponsorer och publiken.

– Anledningen är att det är Polen som styr och ställer och inte bryr sig om den svenska ligan. Jag vet att både Zmarzlik och Kubera mycket gärna hade velat köra matchen imorgon. Men de är stoppade av klubbarna och sponsorerna, säger Conny Ivarsson.

Vetlanda har sex poäng upp

Vetlanda vann hemma med 48–42.

– På papperet så är väl Dackarna storfavoriter till alla tre poängen imorgon. Men vi ska göra vad vi kan för att försöka få någon poäng med oss hem. Det är trots allt ute på ovalen matchen avgörs och där kan allt hända, säger Conny Ivarsson.

Tabellmässigt är Vetlanda inte klara för slutspel. Laget ligger sexa, fyra poäng före sjuan Masarna. Vetlanda fick bortamatchen mot Indianerna i torsdags inställd på grund av regn. Den matchen körs nästa måndag. Helt klart måste Vetlandas förare prestera på topp imorgon – och lite till.

Woffinden gör comeback på Skrotfrag arena

Dackarna kommer bland andra med sina tre VM-förare och hoppas på mycket derbypublik. Publiken som å andra sidan vill ha spännande matcher som avgörs i de sista heaten.

– Det är alltid härligt med derbyn och jag hoppas det kommer mycket publik. Det blir första matchen som Tai Woffinden kör för oss i Målilla, även om han är väl bekant med banan. Senast från GP-deltävlingen för drygt två veckor sedan, säger Dackarnas lagledare, Mikael Teurnberg.

Teurnberg brukar inte lägga någon större vikt vid hur motståndarnas lag ser ut.

– Det jag lärt mig är att aldrig underskatta några lag. Jag vill att mina förare alltid ska gå för fullt. Det ska de göra imorgon och siktet är givetvis att ta tre poäng.

Provar olika paruppställningar

Teurnberg har inte Luke Becker med i laget.

– Luke kör i England ikväll så det passar att han står över. Däremot är han med borta mot Indianerna på torsdag medan Rasmus Jensen står över då han kör i Danmark på onsdag. Det är intressant att kunna prova olika paruppställningar inför slutspelet, säger Mikael Teurnberg.

För Dackarna är detta näst sista matchen. Dackarna avslutar grundserien borta mot Indianerna på torsdag. Dackarna har helt klart chansen att avsluta grundserien med två trepoängare och sluta på 26 poäng. Dackarna ligger idag tvåa men jagas stenhårt av Västervik på samma poäng (20) men en match mindre körd.

Siktar på en sexpoängsvecka

– Jag tar gärna en match i taget men givetvis går vi för sex poäng den här veckan och kan vi undvika kvartfinal och gå direkt till semifinal är det jättebra, men då måste vi ha resultaten med oss, säger Teurnberg. 

Frågan är alltså vilket lag av Dackarna och Västervik som slutar tvåa? Idag är det fördel Västervik.

Fakta

Laguppställningarna:

Dackarnas lag: 1. Maciej Janowski 2. Tai Woffinden 3. Jacob Thorssell 4. Rasmus Jensen 5. Jason Doyle 6. Ricky Kling 7. Max Bogdanowicz

Vetlandas lag: 1. Brady Kurtz 2. Filip Hjelmland 3. Tomasz Gapinski 4. Victor Palovaara 5. Peter Ljung 6. Robin Aspegren

Veckans matcher:

Tisdag: Dackarna – Vetlanda, Västervik – Piraterna, Smederna – Indianerna, Masarna – Rospiggarna.

Torsdag: Indianerna – Dackarna, Vetlanda – Västervik, Rospiggarna – Lejonen, Piraterna – Masarna.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt