Annons:

Holders första fullpoängare i Sverige: ”Skulle få en ärlig chans här”

Ny seger och utökad serieledning i toppen av elitserien. Morgan Andersson var nöjd efter kvällens seger. Foto: Ossian Mathiasson

Holders första fullpoängare i Sverige: ”Skulle få en ärlig chans här”

Piraterna blev en enkel match för Västervik Speedway. 58–31 slutade matchen och den unge australiensaren Jack Holder tog första fullpoängaren i Sverige.
– Han var givetvis glad. Han har varit hur stabil som helst under hela säsongen, säger lagledaren Morgan Andersson.

Annons:

Det blåser positiva vindar runt Västervik Speedway efter ytterligare en seger i speedwayens elitserie. 

Motalalaget Piraterna hade inte skuggan av en chans när Västervik vann med förkrossande 58–31 inför 2 226 åskådare på ett kylslaget Hejla Arena. 

– Det var en stabil laginsats. Vi bombarderade efter paus genom att ta tre raka femettor. Det var lite överraskande att de inte försökte med något när de hade chansen i paus, säger Morgan Andersson. 

"Körde på som vanligt"

Faktum är att Västervik ledde med 34–25 i paus och då hade Piraterna chansen att toppa sitt lag i elfte heatet, något som Piraternas lagledare Fredrik Staaf inte gjorde. 

– Vi var redo på ett par toppningar, i alla fall någon toppning. De har man rätt att göra när det skiljer åtta poäng eller mer. Vi trodde att Michelsen (Mikkel) skulle komma in i elfte heatet men de gjorde inte så. Jag vet inte varför, det får du fråga dem om. Vi körde på som vanligt och körde laget fullt ut. Vi ville bjuda vår hemmapublik på det bästa som vi hade för kvällen så vi valde att ösa på. Det var en kanoninsats, säger Morgan Andersson.

Många hemmaförare plockade ordentligt med poäng, bland annat Jack Holder. Den unge australiensaren körde in 13+2 poäng och det var hans första fullpoängare på svensk mark. 

– Det var extra roligt. Oavsett om vi har kört hemma eller borta så har han gjort det kanonbra. Han har gjort mer än vad man hade kunnat önska sig. Vi är nöjda med honom, säger Morgan Andersson och fortsätter:

– Han skulle få en ärlig chans att slå sig in i laget och det var fler klubbar än vi som var på honom. Han valde att lyssna på det som jag sa och det har han fått tillbaka. Han har visat att han ska ha en permanent plats i laget. 

"Ska inte sticka näsan i vädret"

Efter paus vann Västervik med 24–6 och lade beslag om bonuspoängen. Det här var Västerviks åttonde seger denna säsong och nu drog laget ifrån Dackarna i toppen. Det skiljer fyra poäng mellan lagen som möts på G&B Arena på tisdag.  

– Vi tar vecka för vecka. Vi vet vad vi har för schema framför oss och väljer att inte sticka näsan i vädret för mycket. Vi ska möta seriens bästa lag på bortaplan på tisdag, där får vi en värdemätare som heter duga. Då måste vi upp i en hundraprocentig insats för att kunna ha någon möjlighet i Målilla.  

Vad krävs för att vinna borta mot Dackarna?

– Vi var nära att nypa Dackarna i semifinalen förra året. Vi måste ha en bra dag och vårt lag är uppbyggt med att inte ha några utpräglade toppar i den bemärkelsen som Dackarna har.  Samtliga förare kan gå in och bli fullpoängare om man har en bra dag i vårt lag, säger han.

"Han är stenhård"

Peter Ljung kraschade i sitt andra heat för kvällen och fick en smäll mot låret. Han avslutade kvällen med att plocka 5+1 poäng på de två sista heaten och haltade i depån efter kraschen.

– Jag var mest orolig för att han skulle slå sönder axeln när han landade men han är stenhård och klarade sig bra. Det var starkt att han kom tillbaka efter vurpan. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt