Annons:

L: Vi vill se resultat och föredrar samtal

Sverker Thorén. Foto: Anders Sjögren

L: Vi vill se resultat och föredrar samtal

För den som följt Liberalerna i Tjusts arbete de senaste mandatperioderna kan bilden inte vara det minsta otydlig var vi står! Den liberala kompassens dubbla mål, att öka den enskilda individens frihet och möjlighet att växa i solidaritet med andra, genomsyrar vårt arbete och är grunden i våra förslag.

Annons:

Vi vill se resultat och föredrar samtal och förhandling framför agitation och skrammel. (L) är och kommer att förbli ett borgerligt, socialliberalt parti förankrat i den politiska mitten. 

I budget 2020 biföll den styrande minoriteten (S, C och Mp) samtliga våra yrkanden. I fortsatta förhandlingar har de förslag vi redan vid junimötet (Budget 2021) förde fram även de arbetats in och  vi har i och med det ett fortsatt budgetsamarbete.

Den politik och de förslag som nu har Liberalerna som avsändare är:

- Solidariska satsningar med resursskolans etablering och vidare utbildning i hur vi bäst möter barn och unga med olika typer av problematik.

- Kommunutvecklande satsningar som Hav- och vattenanknuten forskning, pilotprojekt inom området hälsoinformatik vid äldreboende och stora utbildningssatsningar inom flera områden.

- Näringslivs- och ekonomiskt fokus med förstudien angående upphandling av verksamhetslokaler och de kommunala bolagens inköpsprocesser

- Vi har haft en aktiv roll i diskussioner kring utredning av 1-procentaren och hur Bökensved-projektet framöver bör fortlöpa.

 *

I en kommande debattartikel kommer vi att utveckla de liberala förslag som i och med budget 2021 och den kommande budgetöversynen kan bli verklighet.

Vi kommer alltid att vara redo att förhandla och arbeta pragmatiskt för att driva en politik som är till gagn för kommunen och dess medborgare. Det är vårt ansvar gentemot både våra väljare och kommunens övriga invånare.

Sverker Thorén (L) ordf kommunfullmäktige

Fredrik Lindström (L) gruppledare och ledamot kommunfullmäktige

Kenneth Hardy Axelsson (L) kommunstyrelseledamot, ledamot BUN

Lars Johansson (L) ersättare socialnämnden

Ulf Nilsson (L)

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt