Annons:

Tjust föll dubbelt – efter intensiv vecka: ”Energin tog slut”

Albin Wretman gjorde fyra mål på två träningsmatcher i helgen. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

Tjust föll dubbelt – efter intensiv vecka: ”Energin tog slut”

En tuff period med tre matcher på åtta dagar gick i mål för Tjust Bandy på söndagskvällen. Då tappade laget en 2–0-ledning till förlust med 2–3 mot seriekonkurrenten Skirö AIK.
– Första halvlek var vår bästa halvlek för säsongen, säger nye tränaren Alexander Zinkevitch.

Annons:

Tjust Bandy föll med 1–4 mot seriekonkurrenten Tranås BoIS för två veckor sedan och vann med 16–2 mot Nässjö IF:s reservlag förra helgen. 

I helgen spelade Tjust två träningsmatcher till, först mot det allsvenska laget Lidköpings AIK i fredags och sedan mot seriekonkurrenten Skirö AIK i går. Söndagens match var den tredje matchen på åtta dagar samtidigt som laget kör vanliga träningspass för att komma i fas inför säsongen. 

– Vi är medvetna om att vi har gått in i en tuff period och ska försöka jobba på att göra så gott vi kan. För att få utveckling så måste vi kunna mäta oss med bra lag från högre divisioner. Det är bättre att vi kommer in i en svacka nu och inte när säsongen börjar, säger tränaren Alexander Zinkevitch. 

Bra första halvlek mot Skirö

Tjust förlorade med 3–8 mot Lidköping där andra halvlek var bättre än första halvlek. Mot Skirö ledde Tjust med 2–0 i paus och gjorde så långt en klockren insats medan orken tröt efter paus. Skirö vann med 3–2 efter ett sent avgörande mål.

– Vi dominerade och gjorde bra saker i både offensiven och defensiven i första halvlek. Vi har haft en tung vecka med tre matcher på åtta dagar samtidigt som vi har tränat på hårt i veckan. Vi hade inte många lediga dagar så i andra halvlek tog energin slut och vi var trötta. De tog över och gjorde 3–2 på tilläggstid, säger Alexander Zinkevitch. 

Vad var bra i ert spel i första halvlek?

– Vi hade mycket bra uppspel och försvarsspelet var klockrent, vi släppte inte till många skott på mål. Vi kontrollerade spelet så länge vi hade ork.

Albin Wretman gjorde två mål mot Lidköping och två mål mot Skirö. Sebastian Nilsson gjorde det tredje målet i fredagens drabbning. 

Mot Skirö fick målvakten Eetu Sviili och nyförvärvet Nikita Veshchagin beröm. Tjust spelar sin femte träningsmatch mot allsvenska Nässjö på onsdag.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt