Annons:

Tjust tappade segern efter dramatik i genrepet

Tjust Bandy kryssade i genrepet mot Skirö AIK. Foto: Ossian Mathiasson

Tjust tappade segern efter dramatik i genrepet

Tjust Bandy var på väg att vinna genrepet mot Skirö AIK. Då missade Tjust en sen straff som vid mål hade inneburit 8–6 och släppte in 7–7-kvitteringen i slutminuten.
– Vi var passiva och backade undan vid ett inslag och de fick en hörna som de satte, säger tränaren Alexander Zinkevitch.

Annons:

När Tjust mötte Skirö tidigare på försäsongen blev det förlust med 2–3 och Alexander Zinkevitch minns att de hade problem med offensiva spelet. 

I dagens genrep mot just Skirö fungerade offensiven men problemet var givmildheten som renderade i baklängesmål. 

– Det var en match med toppar och dalar. Vi gjorde en hyfsat bra match. Vårt offensiva spel funkade mycket bättre och vi ägde bollen under längre stunder men gjorde för många enkla misstag som ledde till mål, säger Alexander Zinkevitch.

Släppte in sen kvittering

Skirö ledde med både 1–0 och 2–1 innan Tjust vände till 4–2-ledning i paus och utökade till 5–2 i upptakten av andra halvlek. 

– Sedan släppte vi in för billiga mål. Skirö hade givetvis sina chanser men det var mycket på grund av att vi agerade för klumpigt. Gjorde vi ett bolltapp så ställde de om och utnyttjade vårt misstag, säger ZInkevitch. 

I slutminuterna hade Tjust chansen att göra 8–6 på straff men den bommades. I stället gjorde Skirö 7–7 på en hörna under sista spelminuten. 

– Vi måste spela mycket stabilare och kontrollera händelserna när vi har en ledning. Enkla bolltapp får man inte göra och vi tappade koncentrationen gång på gång när de hade frislag, säger han. 

Tre mål av Wretman

Albin Wretman blev tremålsskytt. Hampus Ivarsson, Alexander Sannikov, Nikita Veshchagin och Stanilsav Klyushanov. Extra beröm delades ut till Sannikov och Klyushanov. 

Efter en lång försäsong med många matcher drar serien igång med bortamatch mot Borgia BK från Norrköping på söndag. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt