Annons:

Veshchagin hade stor show när Tjust vann

Den ryske talangen, med landslagsmeriter, Nikita Veshchagin var verkligen tungan på vågen i Tjust Bandys bortamatch mot Tranås på lördagen. 19-åringen svarade för fyra mål och en assist i 7-3-segern.
– Han gjorde en riktigt bra match, inte bara mål, han åkte mycket skridskor och låg bakom mycket, säger tränaren Alexander Zinkevitch efter matchen.

Annons:

Tjust inledde målskyttet och satte 1-0 i tionde minuten genom Sebastian Nilsson. Hemmalaget Tranås kvitterade sedan, innan Aleksandr Sannikov gjorde 2-1 för Tjust, ett resultat som stod sig halvleken ut. 

– Vi slog lite längre bollar i svåra lägen som inte gick fram och var tvungna att försvara oss en del. I paus pratade vi om hur vi ska spela och sedan gjorde vi det bra, säger Zinkevitch. 

"Svårt för dem att komma igenom"

I andra halvlek klev han fram, Nikita Veshchagin. Och det både omgående och rejält. 

Redan efter drygt fem minuter gjorde han 3-1 för Tjust, ett mål som blev starten på ett ordentligt ryck. Bara minuter senare kom 4-1 genom Stansislav Klyushanov. 

Tjust kom ut i den andra halvleken och spelade enklare, med kortare passningar och hjälpte varandra på isen.

– Vi gjorde två tidiga mål och lugnade ner oss. Även om Tranås hade mycket boll var vi stabila och välplacerade i försvarsspelet, det var svårt för dem att komma igenom. 

Veschagin bjöd på show

Ytterligare tio minuter senare gjorde Veschagin sitt andra mål, 5-1 och matchen kändes punkterad, trots en snabb Tranås-reducering. Veschagin satte sedan 6-2 i 73:e minuten och 7-3 i 80:e. 

– Han var jättebra som ytterhalv, både i försvar och anfall, låg bakom mycket och åkte mycket skridskor, säger Zinkevitch om Veschagins match. 

Förutom Veschagin gav Zinkevitch beröm till målvakten Viktor Ström som gjorde flera fina räddningar i avgörande lägen, samt liberon David Walfridsson. 

I en haltande tabell ligger Tjust på fjärde plats och härnäst väntar Finspång hemma nästa helg. 

Viktor Allvin

Annons:

Gästskribent

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt