Genrepsseger mot rivalen –

Marcus Westfält gjorde en fin insats för Västervik i kväll och blev målskytt. Foto: Arkivbild

Genrepsseger mot rivalen – "Lite flyt att vi lyckas vinna"

För andra gången på en vecka möttes Västerviks IK och Vita Hästen. Precis som senast vann Västervik med uddamålet (2-1 senast, 4-3 i kväll).
– Generellt ett steg upp mot i onsdags, i inställning och sådana saker, säger Västerviks andretränare Emil Georgsson efter matchen.

Västervik var det klart bättre laget i första perioden och tog ledningen omgående genom Viktor Liljegren. Efter drygt tio minuter kom 2-0, i numerärt överläge, då Gerry Fitzgerald gjorde mål, framspelad av Anton Blomberg och Axel Jonsson Fjällby.

3-0 till gästerna Västervik kom tidigt i mittperioden. Marcus Westfält, som fick en lång, fin passning från Ludvig Jardeskog, bröt in på mål och lirkade in pucken.

Det målet blev något av en väckarklocka för Vita Hästen som tog över matchbilden allt mer. I numerärt överläge reducerade finske nyförvärvet Topi Nättinen. Bara några minuter senare tvingades VIK spela tre mot fem, men lyckades reda ut det. I samband med slutsignalen för den andra perioden drog Västerviks Joakim Hagelin på sig ett matchstraff för slashing.

– Första perioden är vi stundtals ganska bra, även början på andra, vi fick matchen dit vi ville, sen så gör vi match av det själva med lite klantiga utvisningar. De får göra 3-1 och får lite blodad tand, säger Georgsson.

Jagade ikapp

Ett fem minuter långt numerärt överläge direkt i slutperioden för Vita Hästen alltså. Först reducerade Erik Borg. Kort efter att femminutersutvisningen var avklarad kom även kvitteringen genom VIK-bekantingen Christopher Fish, assisterad av Niklas Folin och Jens Holmström, även de båda med ett förflutet i VIK.

Vita Hästen hade vind i seglen och VIK hade svårt att etablera något spel i anfallszonen. Åtminstone tills, ja just det, tidigare VIK-spelaren Kim Johansson blev utvisad. Med en spelare mer på isen hittade Kellen Jones rätt och plötsligt var VIK i ledningen igen. Vita Hästen jagade, förgäves, för att få in en kvittering, men Daniel Marmenlind i VIK-målet höll med hjälp av lagkamraterna undan.

– Vi börjar tredje med fem minuter box play, då kan man räkna med att släppa momentum. Vi håller ändå på att reda ut det. Sedan kommer vi in i det och får 4-3. Vi har lite flyt att vi lyckas vinna ändå. Generellt ett steg upp mot i onsdags. Box play-spelet är ganska bra, det var mycket box play, summerar Georgsson, som gav beröm till målvakten Daniel Marmenlinds insats.

Resan hem längs E22 blir aningen enklare med en seger i bagaget inför seriepremiären om en vecka. Där väntar först AIK på bortaplan på fredag och dagen efter är det Mora borta som gäller.