Annons:

Fick sparken från IFK – nu är han klar för nytt uppdrag efter uppbrottet

Torleif Dunsäter tvingades bort från IFK Västervik. Nu är han för uppdraget som assisterande tränare i Tjust IF FF. IFK och Tjust ställs varandra i division 5 nästa säsong. Foto: Ossian Mathiasson

Fick sparken från IFK – nu är han klar för nytt uppdrag efter uppbrottet

Torleif Dunsäter fick efter säsongens slut lämna IFK Västervik. Nu är han klar för uppdraget som assisterande tränare hos seriekonkurrenten Tjust IF FF.
– Jag ser det som ett andningshål med att vara aktiv inom fotbollen, säger Torleif Dunsäter. 

Annons:

Ett spelskickligt IFK Västervik slutade på femteplats i division 5 förra året och tränaren Torleif Dunsäter fick onekligen spelet att kugga i under stora delar säsongen.

Något oväntat valde klubbens sportsliga ledning att inte utnyttja det optionsår som fanns inbakat i hans kontrakt. Dunsäter och IFK Västervik gick skilda vägar efter endast ett år tillsammans. 

– Det var helt och hållet IFK:s beslut och jag kände att det var surt att jag inte fick fortsätta det jag hade påbörjat. Det är samtidigt spelets regler så jag var inte irriterad eller sur. Vill de göra en förändring så är det deras beslut. Det var också en lättnad tidsmässigt då jag studerar på halvtid utöver min heltidstjänst som idrotts- och mattelärare och har ganska mycket tid som jag lägger på annat. Jag kände att det inte var så dumt ändå när någon annan tog beslutet åt mig. Det är bara att önska dem lycka till, säger Torleif Dunsätter. 

Här är Dunsäters nya uppdrag

Strax efter nyår hörde Tjusts huvudtränare Pierre Tegenstam av sig och frågade om han var intresserad av uppdraget som assisterande tränare i Gamlebyklubben. 

– Det är alltid smickrande att få förfrågningar och jag började direkt att smaka och känna på det när förfrågan kom. Jag var tydlig mot föreningen att jag har det som jag har det med heltidsjobb och studier på halvtid, säger Dunsäter.

Han tackade ja till tränaruppdraget under den gångna helgen och ska nu kampera ihop med Pierre Tegenstam, en nyhet som Västerviks-Tidningen rapporterade om i helgen. 

– Fotboll är jäkligt kul. Det handlar om rollen som assisterande tränare så jag behöver inte lägga lika mycket tid som jag gjorde när jag var huvudtränare. Det blir förhoppningsvis en frizon där jag kan hämta kraft istället för att det tar kraft. Jag hoppas att fotbollen gör att jag kan andas ut från allt annat jag gör. 

Han känner Pierre Tegenstam sedan tidigare och ser fram emot att samarbeta med honom. 

– Vi har inte haft så många snack men det initiala känns jäkligt bra. Jag kommer inte bara vara en assisterande tränare även om han har det sista att säga till om. Jag tror att jag kommer komplettera honom bra. 

"Önskar inte att det går dåligt för dem"

Värt att notera är att hans nya lag, Tjust, och hans tidigare lag, IFK Västervik, blir seriekonkurrenter i division 5 nästa säsong. Torleifs son Amadeus har dessutom gett klartecken för fortsatt spel i IFK, vilket ger en extra krydda till derbymatcherna.  

– Jag har inte hunnit fundera så mycket på det. Klart att det känns lite konstigt. När jag tog över IFK i fjol så sa jag att det skulle bli kul att följa dem under flera år. Nu får man möta dem och det är så fotbollen är. Bara för att jag tillhör Tjust kommer jag inte önska att det går dåligt för dem. Jag fokuserar på mitt nya tränaruppdrag och jag känner många av Tjustspelarna sedan tidigare då jag var lärare på Åbyskolan i Gamleby. 

Vad tror du om säsongen i Tjust?

– Det känns spännande. De har en trupp som jag ska lära känna. De seglade igenom sexan och många spelare har bra erfarenhet från spel högre upp i seriesystemet. Jag tror att vi kan konkurrera i toppen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt