Annons:

Kreatören i ny roll i helgens premiär: ”Blir en överraskning”

Axel Komina ser fram emot söndagens seriepremiär med Västerviks FF. Foto: Stefan Härnström

Kreatören i ny roll i helgens premiär: ”Blir en överraskning”

Västerviks FF hoppas kunna tangera fjolårets fjärdeplacering i division 3. Kreative mittfältaren Amel Komina blir en nyckelspelare – och testar en ny roll i söndagens premiär mot Linköping City. 
– Det blir en överraskning, säger han.

Annons:

Västerviks FF fixade nytt division 3-kontrakt med liten marginal för två år sedan och slutade trea i fjol. 

Nu väntar klubbens tredje raka säsong i division 3 och Amel Komina, nyckelspelare i VFF, längtar till söndagens premiär mot den tvångsnedflyttade klubben FC Linköping City.

– Det ska bli skönt att det äntligen drar igång och vi har tränat så jäkla hårt de senaste månaderna. Träningsmatcher i all ära, men det är inte samma sak som att få slåss om poäng, säger Amel Komina och fortsätter: 

– Det känns tryggt att möta dem i premiären. Jag tror att de har haft det tufft på sistone och är nog inte så samspelta. Jag tror att vi tar det och hemmaplan är också en fördel. 

Ny position i premiären

Den 22-årige mittfältaren är teknisk och snabb och har bra spelförståelse. På frågan om han fortsätter i rollen som en central, kreativ innermittfältare kommer han med ett något oväntat svar. 

– På söndag ska jag testa en ny position så det blir en överraskning. Jimmy (Svensson, tränare i VFF) frågade mig om rollen och om den kunde passa mig. Han tror att det blir bra och jag litar på honom och har sagt att det går bra. Det har känts bra på de senaste veckornas träningar och jag tror till och med att jag kan bidra med något mål på söndag.

Komina menar att laget är redo för en toppstrid under 2022. 

– Vi kom fyra i fjol och jag tänker att vi ska bli bättre och satsa på minst topp fyra. Vi kom fyra förra året för att vi var ett bra kollektiv och det är viktigt att bygga vidare på det. 

"Mycket bättre och mer samspelta i år"

Poängspelaren Tim Håvestam har lämnat för spel i division 1-laget Motala AIF och VFF-truppen har fyllts på med spelare från närområdet. 

– Det märks redan nu att vi är mycket bättre och mer samspelta i år än vad vi var förra året. Alla nya spelare har kommit in bra i gruppen och vi är ett skönt gäng. 

Har någon spelare stuckit ut lite extra under försäsongen? 

– Anton Ekberg. Simon Sandholm är alltid bra men han har inte kommit upp i vad han kan. Han var inte med senast, men har tränat hela denna vecka.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt