Annons:

VFF har god chans att ordna nytt kontrakt i dag

Jimmy Svensson och hans Västerviks FF slåss för att fixa nytt kontrakt i division 3. Foto: Stefan Härnström

VFF har god chans att ordna nytt kontrakt i dag

Västerviks FF:s jakt på nytt kontrakt går vidare. Vid tre poäng mot Kisa BK i dag har de sex poäng ner till Hvetlanda GIF på negativ kvalplats med två matcher kvar att spela. 

Annons:

En viktig match i striden om att undvika niondeplatsen och negativt kvalspel spelas på konstgräset i Kisa i eftermiddag. Sjuan Västerviks FF står på 23 poäng, en poäng sämre än Kisa BK, och har just nu tre poäng till godo på kvalplatsinnehavaren Hvetlanda GIF.

VFF säkrar med största sannolikhet kontraktet om det blir seger mot Kisa i dag. Då har de sex poäng ner till Hvetlanda som måste vinna sina två sista matcher samtidigt som Ljungsbro och Kisa tvingas plocka poäng. 

– Det är en viktig match, precis som alla andra matcher har varit i höst. Alla lag runt strecket har gjort bra ifrån sig på sistone, säger Jimmy Svensson.

"Krävs en trepoängare till"

Västerviks FF gjorde processen kort med Kisa BK på naturgräs i våras. Nu, när lagen möts på konstgräset i Kisa, räknar Jimmy Svensson med att det blir en svårare nöt att knäcka.

– Kisa är ett mycket bättre lag på konstgräs än vad de var när vi mötte dem på naturgräs. Det är nästan två olika lag. Jag förväntar mig en stentuff match, säger Jimmy Svensson. 

Vad talar för er mot Kisa?

– Vi har haft kontinuitet och gjort bra matcher under hela hösten där vi har varit väldigt, väldigt bra. Vi släppte in ett mål i 88:e minuten senast mot Ljungsbro och jag tycker att vi var ganska överlägsna rent spel- och chansmässigt så det var bara surt att vi inte kunde ta tre poäng, säger Svensson. 

Känner du någon oro för kvalplatsen?

– Ja, det gör jag. Hade vi tagit tre poäng mot Ljungsbro hade jag inte varit det. Jag räknar med att Hvetlanda, som har det bästa spelschemat, kommer plocka poäng. Vi får se hur Ljungsbro presterar när de ska möta de två topplagen på hemmaplan. Det krävs åtminstone en trepoängare till av de tre matcherna vi har kvar. 

"Inte dött lopp om vi skulle förlora"

Västerviks avslutande seriematcher är följande: Kisa borta i dag, Eneby borta veckan därpå och Adas hemma den 1 oktober. 

– Tar vi tre poäng mot Kisa ser det riktigt bra ut för nytt kontrakt. Det är inte dött lopp om vi skulle förlora eller tappa poäng mot Kisa. 

Jimmy Svensson hoppas att både Amel Komina och Johan Lundin har tillfrisknat och kan spela mot Kisa. Övriga spelare är friska och fit for fight.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt