Annons:

Fält om nya uppdraget: ”Betyder mycket för mig

Magnus Fält tar över Västerviks FF nästa säsong. Foto: Stefan Härnström

Fält om nya uppdraget: ”Betyder mycket för mig"

Det blev en hemvävd lösning när Västeviks FF sökte ny tränare. Efter två år som assisterande till Jimmy Svensson tar Magnus Fält över som ny huvudtränare.
– Jag har svårt att lämna det här laget, konstaterar han.

Annons:

Efter en blytung vårsäsong kom Västervik igång ordentligt efter sommaruppehållet och lyckades till slut säkra nytt kontrakt i division tre. Efter två år med Jimmy Svensson vid rodret blir det Magnus Fält, tidigare assisterande tränare som nu tar över.

– Det känns inspirerande när väl beslutet tagits. Det var lite osäkert kring spelare, men jag tror många kommer vara kvar och när jag fick de signalerna ville jag vara kvar. Jag har svårt att lämna det här laget, jag har varit med i VFF så länge. Man får en viss koppling och har kul tillsammans. Det betyder mycket för mig faktiskt.

 "Ser ganska spännande ut"

Målbilden är att vidareutveckla spelidén.

– Det hänger lite på vilka nyförvärv vi får in, men vi ska bygga på det Jimmy byggt upp. Han har gjort ett otroligt fint arbete och jag har lärt mig mycket av honom.

Västervik är på jakt efter en rad nyförvärv – främst i de offensiva leden.

–  Det ser ganska spännande ut, men överlag har VFF svårt att knyta till sig spetsspelare som kommer utifrån och får pendla ett antal mil. Vi får satsa mer på kollektivet och har inte den spetsen som andra lag har.

Hur ser du på den gångna säsongen?

– Det som stör mig är några onödiga förluster under våren, hade vi tagit några treor där hade vi varit med och krigat om en kvalplats. Sedan gjorde vi en otrolig höst.  

Vad är en rimlig målsättning över tid?

– Som Jimmy och jag pratade om mycket är det att Västervik har ett lag i trean och bygger därifrån. Något år kanske vi kan nosa uppåt, men vi ska vara ett stabilt division tre-lag som hänger kvar varje år. Det är målet.

 "Kommer träna hårt och mycket"

Västervik är på jakt efter anfallare.

– Där skulle jag vilja snäppa upp lite mer. I år satte vi Daniel Engel i kedjan och han gjorde 12 mål, men vi kanske behöver någon mer renodlad forward som gör 15-20 mål varje år. Backlinjen och målvakt, där är vi starka. Mittfältet ser också bra ut, men vi får ofta skola om någon mittfältare till forward.

Hur ser planen ut framöver?

– Vi kommer träna hårt och mycket. Jag känner att vi måste vara väldigt vältränade till seriepremiären och kommer köra mycket hjärta och lungor.

Spelare som är klara att lämna VFF är Filip Gustavsson, Simon Larsson, Josef Fenikh och Fredrik Lindhe.

Följande spelare har skrivit nya kontrakt: Albin Liffner, Nils Alfonsson, Olsjan Xhafa, Simon Walett, Jonathan Fält-Öhr, Tobias Bertilsson, Simon Sandholm, Wille Grönvall, Anton Ekberg och Christopher Sjöblad. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt