Annons:

VFF tappade tremålsledning till kryss i slutet

Västerviks FF tappade 4–1 till 4–4 i träningsmatchen mot Ruda IF. Foto: Bildbyrån

VFF tappade tremålsledning till kryss i slutet

Västerviks FF ledde med 4–1 och hade en spelare utvisad när det återstod tio minuter. Då lyckades kommande seriekonkurrenten Ruda IF komma ifatt till 4–4. 
– Det är en match som jag tycker att vi ska vinna, säger tränaren Magnus Eriksson. 

Annons:

Ett ungt Västerviks FF gjorde en på det stora hela stark insats hemma mot Ruda IF. VFF ledde med 1–0 i halvtid och gick ifrån till 4–1 i andra halvlek. I mitten av andra halvlek blev Herman Grönvall utvisad och VFF fick avsluta matchen med en man mindre på planen. 

Det såg ut som att VFF skulle lösa det, men division 4-nykomlingen Ruda hämtade upp 4–1 till 4–4 under de sista tio minuterna. 

– Vi är det bättre laget i 80 minuter och faller tyvärr igenom i slutet. Vi leder med 4–1 med en man mindre på planen, säger Magnus Eriksson. 

Vad var det som gjorde att ni tappade tremålsledningen till kryss?

– Vi släppte igenom för mycket bollar centralt och det gav dem stora ytor. Bortsett från avslutningen har vi kontroll på dem och lyckas med matchplanen att hålla ihop det centralt.

Magnus Eriksson tar trots tappet med sig många positiva saker från matchen. 

– Det vi gör bra är att vi fortsätter med samma press som mot Gullringen och vinner boll högt upp i planen och ställer om snabbt. Vi är också bättre i vårt eget straffområde. Första och stora delar av andra är riktigt bra. 

VFF:s mål gjordes av Viggo Rutfjäll 2, Vilgot Birgersson och Abdirahman Aydarus Abdi. Beröm delades ut till målvakten Jacob Nilsson, Viggo Rutfjäll och Nuradin Aydarus Abdi. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt