Annons:

Sandholm tillbaka i nygammal roll: ”Vet att jag måste göra mål”

Simon Sandholm är redo för en tuff säsong för ett ungt Västerviks FF och hoppas kunna bidra med en del fullträffar framåt.

Sandholm tillbaka i nygammal roll: ”Vet att jag måste göra mål”

En handfull av de mer rutinerade spelarna kommer få ta ett stort ansvar i en ung upplaga av Västerviks FF. Anfallaren Simon Sandholm är en av dem.

– Jag vet att jag måste göra mål för att vi ska lyckas, säger han.

Annons:

Det är ett till stora delar mycket ungt Västerviks FF som kommer till spel i division tre den här säsongen. Simon Sandholm, som fyller 24 i år, besitter en rutin som de flesta i truppen inte ens kommer i närheten av.

– Klart att jag är en av dem som behöver ta lite extra ansvar. Samtidigt blir det en speciell säsong för mig då jag börjat jobba tvåskift. Det kommer bli lite hackigt att bara kunna träna med laget varannan vecka. Får jag hålla mig hel tror jag ändå att jag ska kunna bidra till laget, säger Simon Sandholm.

Tillbaka som anfallare

Förra säsongen hittade Sandholm nätet vid sju tillfällen. Med det var han fem fullträffar bakom lagets vassaste målskytt Daniel Engel.

– Förra året var inte superbra för min del. Då utgick jag mycket från en kant och tappade lite av det jag brukar göra bra på fotbollsplanen. På försäsongen i år har jag varit forward och där känner jag mig mer hemma. Jag har också lyckats producera en del mål. Men det är inte bara jag som ska fungera för att vi ska lyckas utan hela laget måste utvecklas och ha en bra säsong.

Svårt med jämnheten

Simon Sandholm är inställd på att VFF kommer få slåss med näbbar och klor för att klara nytt kontrakt i division tre.

– Vi har ett ungt lag och det kommer nog att bli en tuff säsong. Många av spelarna har inte erfarenhet från den här nivån sedan tidigare och vi har blandat och gett på försäsongen. Har vi en bra dag funkar det väldigt bra, men vi kommer få svårt att hålla den nivån över en hel säsong, säger Simon Sandholm.

– Problemet är att vi har en ganska tunn trupp. Om alla håller sig hela och friska tror jag att vi har chansen att slåss om att vara precis ovanför nedflyttningsstrecket. Det krävs hårt arbete för att klara det, fortsätter VFF-anfallaren.

”Tro på det vi gör”

Simon Sandholm lyfter fram några nyckelfaktorer för en lyckad säsong.

– Vi behöver bygga en stark grupp, jobba hårt för varandra och tro på det vi gör även när det går tungt.

För motståndet under säsongen står bland annat en av Sandholms tidigare klubbar; nykomlingen Vimmerby IF.

– Det är alltid roligt att spela heta derbyn. När det gäller Vimmerby tror jag absolut att de kan vara med och slåss högt upp i tabellen om de får ihop det.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt