Annons:

BOIF vann derbyt mot Överum:

Viktor Franssons BOIF vann derbyt mot Överum. Foto: Arkivbild

BOIF vann derbyt mot Överum: "Inte avsikten att spela vackert"

Blackstad/Odensvi IF löste tre viktiga poäng med tanke på toppstriden. Derbyt mot Överums IK slutade 3-1.
– Avsikten var inte att spela vackert. Det var att ta tre poäng, säger tränaren Viktor Fransson.

Annons:

Överums IK ligger i ingenmansland samtidigt som Blackstad/Odensvi slåss om uppflyttning. Klart att derbyt var viktigare att vinna rent poängmässigt för BOIF, men det är naturligtvis alltid prestige i ett kommunderby.

– Överum är bättre än oss i första halvlek. Vi börjar dåligt, men kommer in i det mer och mer. Vi backar hem och försöker säkra upp det i andra halvlek, säger BOIF-tränaren Viktor Fransson.

I halvtid var ställningen 2-0 efter mål av Axel Wessman och Hampuz Bränning.

– Vi hade mycket otur. Helt ärligt kanske BOIF skapar fyra lägen och gör tre mål. Det är effektivt, men det är lite oflyt för oss, säger Martin Rosén, tränare i Överum.

Reducerade i slutet

Bortalaget reducerade på straff genom William Westerholm med sju minuter kvar, men i 90:e minuten stängde Oscar Strömbäck matchen med sitt 3-1-mål.

– Andra halvlek kör vi stenhårt och ger järnet hela vägen, men får inte in bollen. Sedan får vi en straff och gör mål, men då får de ett pissmål på slutet. Vi skapar mängder av chanser, men är inte effektiva nog. Första 25 har de ingenting och vi är jättefina där. Jag tycker att vi är det bättre laget, men de är mer effektiva än oss, säger Rosén.

Viktor Fransson var mycket belåten över tre betydande derbypoäng.

– Vi ger bort en straff helt onödigt och då blir det lite nervöst. Vi hade inte avsikten att spela vackert, utan avsikten var att ta tre poäng. Vi följer matchplanen och gör det bra. Nu ska vi försöka ge Lojal en match, säger han.

I hemmalaget fick Hampuz Bränning och Sverker Johansson beröm. I Överum stack Kevin Svensson och Albin Dahlström Dolaku ut. HÄR hittar du tabellen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt