Annons:

Positiv känsla i VFF-lägret trots prekärt tabelläge

Albin Kitos Västerviks FF möter Eneby BK på bortaplan på söndag. Foto: Ossian Mathiasson

Positiv känsla i VFF-lägret trots prekärt tabelläge

Västerviks FF har en liten chans att vara ett division 3-lag nästa säsong. Då krävs mycket poäng i de fem avslutande matcherna. 
– Det är bara att fortsätta på samma sätt som förra veckan, säger VFF-tränaren Magnus Fält inför söndagens match mot Eneby BK. 

Annons:

Västerviks FF vände ett 0–2-underläge till ledning med 3–2 hemma mot Jönköpingslaget IF Haga i förra omgången. Ett drömmål från gästerna i 90:e minuten gjorde att VFF lämnade planen med en poäng. 

– Vi gör en riktigt bra insats och det var mycket som stämde. Jag gläds åt insatsen, den får vi fortsätta med på söndag mot Eneby. Både spelare och ledare var nöjda efteråt. Det är typiskt ett bottenlag att få det här målet i ansiktet, en bicykleta i krysset i 90:e minuten när man har vänt 0–2 till 3–2, säger Magnus Fält. 

"Det avgörs i helgen"

På söndag åker ett poängjagande Västerviks FF till Norrköping för match mot Eneby BK. 

– Eneby var ett av de bästa lagen vi mötte under hela våren. Jag är faktiskt förvånad över att de inte slåss om seriesegern. De släppte inte till mycket målchanser samtidigt som de var effektiva och duktiga. Det som gynnar oss är att de har sin målgörare (Esat Jashari) avstängd på söndag, säger Fält. 

Med fem matcher kvar att spela har VFF nio poäng upp till Vimmerby IF på negativa kvalplats och tolv poäng upp till Lindö FF på säker mark. 

– Jag skulle säga att det avgörs i helgen. Vi måste vinna den här matchen, säger Fält. 

VFF åker till Norrköping med ett starkt manskap. Daniel Engel jobbar och Christopher Sjöblad törs inte spela på konstgräs efter att ha kommit tillbaka från sin allvarliga korsbandsskada.  

Fakta

Västerviks FF:s startelva: Albin Liffner – Rasmus Abrahamsson, Fabian Ring, Nils Alfonsson, Vilgot Birgersson – Abdirahman Aydarus Abdi, Jens Karlsson, Emil Bränning, Jonathan Fält-Öhr – Albin Kito, Simon Sandholm.

Vilka spelare som tar plats på bänken var inte klart vid intervjutillfället. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt