Annons:

SENT AVGÖRANDE NÄR TJUST FÖLL I PREMIÄREN

Jennifer Ilhammar gjorde mål för Tjust i premiären. Foto: Arkivbild

SENT AVGÖRANDE NÄR TJUST FÖLL I PREMIÄREN

Tjust IF FF hade hämtat upp 0-2 till 2-2 i premiären av division 1 borta mot Gideonsbergs IF. Då blev det ett sent avgörande för hemmalaget.
– Det var surt, men sådant som händer, säger tränaren Joakim Krüger.

Annons:

Tjust IF FF är tillbaka i division 1 igen, men premiären i Västerås mot Gideonsberg började inte på bästa sätt. Hemmalaget var hetare i matchupptakten och gjorde 1-0 redan efter tio minuter. 

Drygt 20 minuter senare lyckades Gideonsberg också utöka till 2-0.

– De är hetare än oss i första halvlek och skapar mer. Vi har något läge och kanske ska ha en straff, men domaren blåste inte så då är det så. Halvleken blev jämnare och jämnare, men de var hetare och satte sina chanser. Kanske var det lite premiärnerver, men jag vet inte, säger tränaren Joakim Krüger. 

Vaknade till liv

Tjust vaknade definitivt till liv i den andra halvleken. Inte minst efter ett dubbelbyte efter 55 minuter där Jennifer Ilhammar och Lexie Bergström gjorde entré. 

– Vi hade höjt oss redan innan det, men då förändrar vi matchbilden helt och skapar många lägen. Vi tar över matchen helt där.

Men utdelningen skulle dröja. Först i minut 81 reducerade Jennifer Ilhammar, men då hade Tjust fått vittring på poäng. Fyra minuter senare kvitterade Inez Werner till 2-2. 

– Då kände man "fan, vad skönt – nu får vi med oss en poäng". Vi hade skapat mycket och så vi fick äntligen utdelning.

Föll på självmål

Glädjen varade inte i många minuter. Alldeles i slutet slog Gideonsberg ett inlägg och bollen styrde på en Tjust-försvarare och in i mål. 3-2 och noll poäng i en premiär som annars lovade gott. 

– Sånt händer i fotbollen, men klart att det är surt. Jag är grymt stolt över tjejerna. Vi viker inte ned oss och vänder nästan matchen. Men det ville sig inte hela vägen. Vi tar med oss det här till nästa vecka och kör på. 

Det fanns, som framgått, mycket för Tjust att ta med sig från premiärinsatsen.

– Vi gör en klart godkänd fotbollsmatch och i andra halvlek var vi väldigt bra.

Nyförvärvet och mittbacken Ella Lokrantz stack ut mest.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt