VFF nära nedflyttning – föll tungt i bottenmötet

Det var viktiga poäng som stod på spel för Västervik Dam när bottenkollegan Tranås/Torpa B gästade Bökensved. Bortalaget vände i matchens slutskede och vann med 4–2 (1-1).

Det var under de sista fem minuterna i den första halvleken som målskyttet öppnades. Tranås/Torpa tog ledningen i den 40:e minuten innan Mia Larsson kvitterade precis innan halvtidsvilan.

I matchminut 54 gav Wilma Edström hemmalaget ledningen. Men bortalaget gav sig inte och under matchens sista tjugo minuter vände bortalaget på matchen och begav sig hemåt med tre viktiga poäng i bottenstriden.

Mirakel krävs

Tränare Oscar Klein var missnöjd med resultatet.

– Jag tycker det är vi som är det bättre laget och gör en bra prestation. Men det är målen som räknas och de gör fyra medan vi bara gör två, säger Klein.

Västervik ligger fortsatt sist i Damernas Division 3 NÖ inför sista omgången. VFF möter topplaget Hultsjö på bortaplan – och måste vinna för att ha chans att hålla sig kvar.