Annons:

DVV AVSLÖJAR: Han tar plats i VFF:s ledarstab

Stefan Gustavsson blir ny assisterande i Västerviks FF. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

DVV AVSLÖJAR: Han tar plats i VFF:s ledarstab

Västerviks FF har gjort klart med en ny tränare. Det handlar om Stefan Gustavsson, tidigare i Gunnebo IF, som tar plats i ledarstaben.
Det kan Dagens Västervik avslöja i dag.

Annons:

Efter fyra säsonger som huvudtränare i division 6-laget Gunnebo IF väljer Stefan Gustavsson att byta jobb inom den lokala fotbollen. 

Nästa säsong ska han leda Västerviks FF i division 4 tillsammans med Ergest Fasko. Kontraktet är skrivet på ett år.

– Ja, det stämmer. Tanken är att Ergest ska vara huvudtränare och jag ska vara assisterande tränare men eftersom han ska spela så kommer det bli att jag leder en del träningar och matcher, säger Stefan Gustavsson.

Ska jobba fram unga spelare

I arbetsbeskrivningen finns det ytterligare en roll som väntar Stefan Gustavsson. Innan han gick till Gunnebo har han ett långt förflutet i IFK Västervik där han var ungdomsledare i elva år och spelare i åtta år. 

– Jag ska också vara med och jobba fram unga, lovande spelare och hålla en kontinuerlig dialog med tränarna i det äldsta ungdomslaget. Det ska leda till att vi får fram unga spelare som kan ta över om några år så vi inte behöver leta så mycket spelare runt omkring och i stället kan förädla det vi har. Om någon gör något bra i ungdomslaget så kan de belönas med en plats i a-laget,  säger Gustavsson. 

Hur känns det här uppdraget?

– Det känns spännande att få komma till en större klubb på denna nivå och känna på seniorverksamheten i en annan förening. Jag har aldrig haft någon koppling till VFF tidigare. 

VFF har gjort klart med ett gäng nyförvärv efter säsongens slut, bland annat Alfred Grahn (IFK Västervik), Johan Sjökvist (do), Awet Shambel Habtu (Ankarsrums IS), Olsjan Xhafa (do) och Niclas Bengtsson (Gunnebo IF). 

De har tappat Robert Hagelin till Hjorted/Totebo och Håkan Karlsson till Gunnebo. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt