Annons:

Efter nedläggningen – duo går till division 4-lag

Det blir ingen herrlagsfotboll i Edsbruk under 2019. Laget har dragit sig ur division 5 – och en spelare och en ledare har redan gjort klart med nya uppdrag.

Annons:

Det handlar om initiativtagaren till Edsbruks återuppståndelse till säsongen 2017, Robin Lundahl, och nytillträdde tränaren Johan Karlsson Törndal, som väljer att gå till Västerviks FF i division 4 efter att Edsbruk tagit beslutet att lägga ner herrlaget.

– Jag har varit i kontakt med Västerviks FF under hela hösten. Så länge tanken har varit att Edsbruk ska ha lag på herrsidan så har jag sagt att jag kommer spela där men det har ändrat sig, säger Robin Lundahl. 

Spelarna fick bestämma

I kväll hade Edsbruks IF ett spelarmöte med de som hade för avsikt att spela 2019 och då kom de fram till att det inte kommer finnas möjlighet till att bedriva ett lag i varken division 5 eller division 6. 

– Vi hade ett styrelsemöte i söndags där vi kom överens om att spelartruppen skulle få bestämma. I dag tog vi beslutet att det inte fanns någon annan väg att gå. Det finns spelare som verkligen vill något med sin fotboll samtidigt som det finns de som inte vill ta det lika allvarligt, säger Robin Lundahl. 

Det fanns tankar på ett samarbete med Västerviks FF där spelare skulle kunna gå mellan klubbarna men det gick inte vägen på grund av att majoriteten i Edsbruk inte ville haka på. 

"Jag vill satsa"

Nu läggs laget ner och de drar sig ur division 5. Robin Lundahl går till Västerviks FF och får med sig tränaren Johan Karlsson Törndal, som kliver in ledarstaben tillsammans med Ergest Fasko och Stefan Gustavsson. 

– Det känns bra att gå in där, det blir fotboll på en okej nivå. Det finns många spelare i laget som jag har spelat tillsammans med tidigare, säger han. 

Vad har du för målsättning?

– Jag vill bidra med det jag kan och jag går inte dit bara för att hålla igång socialt utan jag vill satsa på fotbollen. 

Vad händer med övriga spelare i Edsbruk som vill satsa?

– Det är några spelare som kommer titta på andra klubbar. Jag vet att både VFF och IFK (Västervik) för dialog med några av spelarna. Några kommer säkert göra klart med ny klubb i veckan. 

"Riktig föreningsmänniska"

Andreas Andersson i Västerviks FF:s sportgrupp är glad över att de får in Lundahl och Karlsson Törndal. 

– Det var Robin (Lundahl) som sökte upp oss för några veckor sedan för ett samarbete mellan föreningarna men han fick inte med sig föreningen (Edsbruk). Nu vill han göra en satsning och vi är glada för att han vill spela hos oss. Han är enormt duktig och en riktig föreningsmänniska som vi kommer ha stor nytta av, säger Andreas Andersson och lägger till:

– Johan var en av kandidaterna som vi tittade på efter säsongens slut men då hade han redan gjort klart med Edsbruk. Nu får vi in honom i ledarstaben och rollfördelningen kommer han tillsammans med Ergest (Fasko) och Stefan (Gustavsson). 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt