Annons:

Hett och målrikt i förmodat toppmöte – Överums ryck avgjorde

Överums IK vann kommunderbyt mot Hjorted/Totebo med 3–2. Foto: Ossian Mathiasson

Hett och målrikt i förmodat toppmöte – Överums ryck avgjorde

Tuffa dueller, känslor, dramatik och massa mål.
Premiären i det förväntade toppmötet i division 6, Hjorted/Totebo och Överums IK, hade just det. Gästerna vann med 3–2
– Det finns inte så mycket att prata om. Vi bjuder på hela matchen och gör årets sämsta prestation, säger Robert Hagelin, målvakt och tränare i H/T.

Annons:

Inför säsongen har både Hjorted/Totebo och Överum nämnts i snacket om att vinna division 6 Vimmerby. 

I kvällens premiärmatch på skärtorsdagen på Hjortheden ville lagen visa sina styrkor inför förhållandevis mycket åskådare (110 personer).

Efter en mållös första halvlek bjöd andra halvlek på ett riktigt målfyrverkeri, heta känslor och tuffa närkamper. 

Det small till direkt i andra halvlek när Överums Thomas Abwe satte ledningsmålet och de tillresta bortafansen drog igång pyrotekniken. Strax därpå fick Hjorted/Totebo drömläget från straffpunkten men Martin Arvidssons straff avvärjdes av målvakten Rikard Adolfsson. 

"Ligger inte i fas med fysiken"

I stället utökade Överum sin ledning till 2–0 i 60:e minuten när Adrian Stark blev helt ensam i straffområdet och gjorde sin skyldighet att förvalta det öppna läget. 3–0 föll också när Jakob Ekbergs inspel styrde rakt upp i nättaket av en H/T-försvarare i 76:e minuten. 

De som trodde att matchen var avgjord fick ändra sin åsikt. Två snabba reduceringsmål av Pontus Petersson och Daniel Öhlund i 78:e respektive 79:e minuten gav matchen nerv. Överum lyckades stoppa blödningen och hålla ifrån till tre poäng. 

– Det betyder massor och dessutom viktigt att få en skön start. Vi har många spelare som gör sin första match för säsongen så jag visste inte var vi stod riktigt, säger Överumstränaren Tobias Petersson. 

Kände du dig lugn när ni gick ifrån till 3–0?

– Nä, det var nervöst. Vi ligger inte i fas med fysiken så vi orkar inte riktigt 90 minuter. Vi har haft tidigare matcher under försäsongen där vi har gått ner oss, säger Tobias Petersson. 

"Tre individuella misstag"

Hjorted/Totebo fick hem många spelare till klubben under frimånaden och har svarat för en bra försäsong resultatmässigt. Efter matchens match var inte Hagelin så nöjd. 

– Jag vet inte varför det blev så här. Det stämde inte i alla fall.  Jag vet inte om vi ville för mycket så att det låste sig eller om vi trodde att vi är bättre än vad vi är. Jag hoppas att det är det förstnämnda. Vi har mött bättre motstånd än det här, säger Robert Hagelin. 

Att de förlorade dagens match är, enligt Hagelin, på grund av lagets svaga insats. 

– Man blir förbannad när vi gör tre individuella misstag och släpper in mål på det. Det är vi som missar och förlorar matchen på det, vi har ingen medstuds. 

Petersson utgick knäskadad

Trots att de kröp närmare blev det inga premiärpoäng för Hagelins gäng. 

– Man vinner inga matcher på att släppa in tre mål på hemmaplan. Bara att ta nya tag.

Tungt för H/T var att målskytten och det ständiga offensiva hotet, Pontus Petersson, skadade sig högra knä i matchens slutskede och togs sig av planen med svåra smärtor. 

– Det ser inte så bra ut, säger tränaren Hagelin. 

I Överum fick alla spelare beröm. H/T:s bäste spelare var Adrian Ottosson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt