Annons:

Lindhe njöt efter derbytriumfen: ”Skönt att tysta dem”

Fredrik Lindhe och hans Västerviks FF lyckades med sin taktik och slog Klition Bakius IFK Västervik med 0–2. Foto: Ossian Mathiasson

Lindhe njöt efter derbytriumfen: ”Skönt att tysta dem”

Västerviks FF lyckades med sin taktik att stänga ner IFK Västerviks fartfyllda spel och vann rättvist med 2–0.
Stabile mittbacken Fredrik Lindhe njöt i fulla drag och delade ut en känga till motståndarna.
– Det var viktigt. Skönt att tysta dem lite grann, säger han efter 2–0-målet.

Annons:

Hajpen har varit stor inför dagens upphaussade division 4-derby i Västerviksfotbollen mellan IFK Västervik och Västerviks FF. 

Det var Västerviks FF som lyckades bäst med sin taktik, skapades de bästa chanserna och vann välförtjänt med 2–0 efter mål av Robin Lundahl i slutet av första halvlek och Artur Sejdani i slutminuterna. 

Glädjen var påtaglig i VFF-lägret efter matchen och en av spelarna som gick runt med stort leende var försvarsspelaren Fredrik Lindhe, som bildade ett ramstarkt mittbackslås med Johan Lundin. 

– Den här segern betyder ganska mycket, säger Fredrik Lindhe och fortsätter: 

– De känns som att vi stängde ner dem ordentligt i andra halvlek, de kom ingenstans och det blev aldrig farligt. De hade några frisparkar och några inlägg men inte så mycket mer. 

"Skönt att tysta dem"

Att det var en match där mycket stod på spel syntes tydligt och Lindhes VFF kan nu stoltsera med att de vann årets första derby. 

– Det var viktigt. Skönt att tysta dem lite grann. Det har varit mycket snack på dem tidigare under säsongen. Men i dag kan man säga att gammal är äldst, säger Lindhe och fortsätter:

– De (IFK) pratar väldigt mycket om sina talanger men faktum är att mer än hälften av dem har spelat i VFF från början. Det är ganska gutt. 

Hur ska denna seger firas?

– Nu blir det käk i bowlingen med hela laget och det kan hända att det blir en eller två öl. 

"Pratade om att få bort dem"

Det var ingen bländande fotbollstillställning som den månghövdade publiken på Bökensved bjöds på. 

– Det var ingen publikmatch rent spelmässigt då inget spel var längs med marken. Vi spelade efter förutsättningarna och stängde ner deras spel. Vi borde kanske ha gjort några baljor till. Johan (Lundin) hade en nick i stolpen och Tobias (Palm) hade ett skott i ribban. 

Var det något speciellt som ni betonade inför matchen?

– Vi pratade väldigt mycket om att få bort två av deras spelare (Kliton Bakiu och Ayman Hadrous) som vill hämta mycket boll och är duktiga med boll. Vi gjorde det och då fick de aldrig igång Anton Westerberg som är duktig i djupled. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt