Annons:

Viktig seger gör att IFK Västervik lyfter från botten

IFK Västervik tog en efterlängtad seger i division 4. Foto: Jakob Karlsson

Viktig seger gör att IFK Västervik lyfter från botten

IFK Västervik hade en seger på de sju senaste matcherna. Mot nykomlingen och bottenlaget Höreda GoIF kom en klar 5–0-seger.
– Det är skönt att visa att vi kan vinna, säger tränaren Fredrik Walfredsson.

Annons:

5–0-segern mot Höreda var inte bara tre efterlängtade poäng. Det lyfter också IFK Västervik upp från den oroande bottenstriden, klättar tre placeringar i division 4-tabellen och har fyra poäng ned till IFK Oskarshamn på negativ kvalplats och sju poäng till Höreda under nedflyttningsstrecket. 

– Vi stod vid ett vägskäl inför matchen och det var en viktig seger. Nu får vi en lucka ner till bottenlagen men serien är fruktansvärt jämn och det går fort om man tappar form. Det är skönt att ligga sju poäng före Höreda än en poäng, säger Fredrik Walfredsson. 

Grönqvist gjorde två mål

Västervik gick ifrån till 2–0 i halvtid efter dubbla mål av Adam Grönqvist, som fick chansen på topp medan vindsnabbe Anton Westerberg placerades på yttermittfältet. 

– Jag tycker om vår rörlighet, vi kom runt flera gånger på kanterna och fick målen tack vare det. Vi vågade spela upp bollen centralt, hitta tillbaka på en innermittfältare och vända på spelet, säger Walfredsson. 

Det var med andra ord lyckade förändringar som gav resultat?

– Ja, det var inte helt fel i alla fall. Det var kul att vi kom runt på kanterna och att Adam (Grönqvist) högg i straffområdet, säger han. 

Efter en trevande start på andra halvlek fick Västervik fart på maskineriet igen och vann till slut med 5–0. Anton Westerberg gjorde 3–0, Tim Håvestam 4–0 och Oscar Ring 5–0. 

– Efter 3–0-målet var det rena transportsträckan. Det är skönt att visa att vi kan vinna, säger Walfredsson. 

Victor Heiskanen, Tobias Bertilsson och Adam Hallberg var tre av många bra spelare i Västervik. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt