Annons:

Stark seger för HFK som lånade in målvakt: ”Gjorde en halvfuling”

Peter Jaldefeldts Hultsfred slog Tjust B med 1–0. Foto: Ossian Mathiasson

Stark seger för HFK som lånade in målvakt: ”Gjorde en halvfuling”

Hultsfreds FK tog en skön 1–0-seger mot Tjust IF FF B i den sista matchen före sommaruppehållet – med en målvakt från Västerviks Damfotboll.
– Det var en så pass viktig match så vi gjorde en halvfuling, säger tränaren Peter Jaldefeldt.

Annons:

Hultsfred har gjort en stark vårsäsong i damernas division 4 och går till sommarvila med en positiv känsla efter 1­–0 mot toppkonkurrenten Tjust B.

HFK leder serien och har skaffat sig en försprång på två poäng till Vimmerby IF C och fem poäng till dagens motståndare Tjust B.  

– Tjust B vill gå upp i trean om deras a-lag tar kliver upp i tvåan och vi vill givetvis samma sak. Vi såg vår chans att dra ifrån i tabellen och trots att vi saknade en del spelare så gjorde alla ett jättejobb. Vi fick kämpa hela tiden och det var ett bra lag som vi mötte, säger Peter Jaldefeldt. 

"Nästan rörd"

Hultsfred hade från första början den ordinarie målvakten bortrest men hon kom hem till matchen. Då hade HFK redan lånat in Ellinor Johansson från Västerviks Damfotboll. 

– Vi var tvungna att agera när vår ordinarie målvakt inte var hemma. Det var en så pass viktig match så vi gjorde en halvfuling. Ellinor höll nollan och gjorde det stabilt. Nu ska vi skriva över henne till Västervik igen. Jag måste tacka Västervik för ett gott samarbete, säger Jaldefeldt. 

Matchens enda mål gjorde Selma Hedenberg efter en tilltrasslad situation i straffområdet i 47:e minuten. Hela laget fick beröm men a-lagsdebutanten Ida Lipic, 13 år, och Matilda Hemmingsson var extra bra. 

– Jag är stolt och nästan rörd. Den här segern är stor för hela klubben, säger Jaldefeldt. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt