Annons:

Gunnebo fixade kvalplatsen efter målkalas – fyra mål av Lindholm

Kristoffer Lindholm pangade dit fyra mål när Gunnebo vann mot Hjorted/Totebo och säkrade sin kvalplats. Foto: Ossian Mathiasson

Gunnebo fixade kvalplatsen efter målkalas – fyra mål av Lindholm

Kommunderbyt mellan Gunnebo IF och Hjorted/Totebo blev ett riktigt målkalas. Gunnebo drog det längsta strået och säkrade kvalplatsen.
– Vi har gjort en mycket bra avslutning med sex raka segrar, säger tränaren Markus Harrysson efter 5–4-segern. 

Annons:

Med tanke på att Krokstorps IF drog sig ur serien för en vecka sedan så var Hjorted/Totebo, som blev av med en poäng från den matchen, var tvungna att vinna mot Gunnebo med sju mål eller mer för att gå till kval. 

Det gick inte vägen. Gunnebo vann matchen med 5–4, passerade Ankarsrum i tabellen och kom tvåa, två poäng bakom seriesegraren IF Ariel.

– Vi hade svårt att prestera i början av säsongen. När vi väl har hittat våra positioner och rätt lag så har det flutit på mycket bra. Vi har visat att vi ska vara i toppen. Jag vet att många hade räknat bort oss efter vår start men det är skönt att vi kan motbevisa dem, säger Markus Harrysson.  

Gunnebo hade hela tiden ett målmässigt övertag med 1–0, 2–1, 3–2, 4–3 och 5–3. I slutminuterna reducerade Hjorted/Totebo 5–4. 

– Det var ingen höjdarmatch trots att det blev mycket mål. Vi hade övertaget målmässigt och det kunde ha blivit fler mål, säger Harrysson. 

"Förtjänar ingen kvalplats"

Hjorted/Totebo hade ett svårt utgångsläge och var tvungna att satsa framåt i sista seriematchen för att ta kvalplatsen. 

– Det var ingen större intensitet i matchen om jag jämfört med hur det brukar vara. Det var bra offensiv fotboll men som hela vår säsong så släpper vi till för enkla mål. Det är oftast individuella misstag där vi tappar boll i fel lägen och blir hårt straffade, säger Robert Hagelin. 

Hur ser du på att det inte blir kval för er del?

– Vi har inte räckt till. Vi siktade på att kriga mer i toppen men jag tycker inte att vi förtjänar någon kvalplats. Vi har tappat poäng i många chanser, säger Hagelin, som funderar över sin tränarframtid i H/T.

Fyra mål av Lindholm

Kristoffer Lindholm blev målbäst med fyra fullträffar i Gunnebo och David Holm noterades för ett mål. Pontus Petersson, Tom Nilsson, Haidar Abdulkarim och Anton Nilsson gjorde mål för Hjorted/Totebos mål. 

Kristoffer Lindholm var Gunnebos bäste spelare och nu får laget ladda för kvalet som börjar nästa helg. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt