Annons:

VHF laddar för helgens stormatch: “Största under de senaste 30 åren

Västerviks HF laddar för match mot Tillberga IK i helgen. Foto: Stefan Härnström

VHF laddar för helgens stormatch: “Största under de senaste 30 åren"

Den största matchen på mycket länge för VHF, pelas i helgen. Vinner man cupmatchen i helgen återstår endast två steg för att kvalificera sig för svenska cupen.

– Det är förmodligen en av föreningens största matcher under de senaste 30 åren får man väl säga, säger lagets tränare, Alexander Meijer. 

Annons:

Västervik har på vägen hit, slagit ut både Finspång HK och RP IF Linköping. Nu har man tagit sig långt i cupen och vinner man i helgen så avancerar man till det näst sita steget innan man blir kvalificerad till svenska cupen. För motståndet i denna viktiga match står Tillberga IK Handboll. 

– Matchen på lördag känns väl kanske lite 50/50. Möjligen ett litet överläge för Tillberga. Det är ett bra lag och ett rutinerat gäng. De vann ju trean förra året, men valde att inte ta klivet upp och i år är de väl obesegrade om jag fattat det rätt. Dessutom har de ju i cupen här slagit ut ett lag från division ett, så kanske mer 60/40 till dom när man tänker efter.

I sin helhet har VHF haft en lyckad säsong. Man slutar tvåa i tabellen och har enbart förlorat två matcher och kommer till lördagens match med tio raka segrar. Huruvida man tar klivet upp, i och med detta, är ännu inte klart.

– Säsongen har varit lyckad måste jag säga. Vi har bara förlorat två matcher på hela säsongen, så i det stora hela gör vi det jättebra. Framförallt är vi nöjda med vårsäsongen som har varit jättebra. Tio raka här sen nyår så det är ju ett jättebra facit. Jag tycker att vi känns som ett lag som är redo för division två nu om det nu skulle bli så.  

Linus Palmér Hård

Praktikant

Annons:

Gästskribent

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt