Annons:

Västervik drog ifrån efter paus – hänger på i toppstriden

Sex raka mål i början av andra halvlek bäddade för Västerviks HF:s seger hemma mot Finspångs HK. Foto: Stefan Härnström

Västervik drog ifrån efter paus – hänger på i toppstriden

Knapp ledning i paus. I början av andra halvlek tryckte Västerviks HF gasen i botten och avgjorde matchen.  
– Vi gör 6–0 på dem i början av andra halvlek och det avgör matchen, säger tränaren Alexander Meijer efter 37–26-segern. 

Annons:

Västerviks HF kämpar på i toppen av division 3 och tog en viktig seger hemma mot Finspångs HK i dag. Många brända målchanser i första halvlek gjorde att det var helt öppet inför andra halvan. 

– Vi leder med bara två mål i paus. De har en riktigt duktig målvakt som vi har svårt att göra mål på. Vi skapar bra chanser, men bränner avsluten. Det var hans förtjänst att vi bara ledde med två mål i paus, säger Alexander Meijer. 

En lysande andra halvlek gjorde att Västervik vann söndagens match.  

– Vi får en bra start på andra halvlek med sex mål på de fem första minuterna. Vi spelar kanonbra försvar och kontrar vasst. Vi gör 6–0 på dem i början av andra halvlek och det avgör matchen, säger Alexander Meijer. 

"Tar en match i taget"

Efter den starka öppningen valde Västervik att lufta många spelare och segersiffrorna skrevs till 37–26. 

– Vi lyckades inte behålla samma fokus under resten av matchen, men vi visade att vi är ett topplag i trean under de första tio minuterna i andra halvlek. 

I en väldigt haltande tabell ligger Västervik tvåa med 18 poäng på elva matcher. Ettan Miffe har 25 poäng på 14 matcher. 

– Vi får hoppas att Vadstena kniper en poäng när de möter Miffe, då har vi i alla fall chansen att vinna serien. Det räcker med att de tappar en poäng och då blir det målskillnad som avgör. Vi tar en match i taget, kör på och ska försöka klippa de fyra sista matcherna. 

Målvakten Fabian Wiklund imponerade med 20 räddningar och tiomålsskytten Oliver Meijer gjorde en strålande match. 

– Vi har också ett jäkligt bra kollektiv, säger Meijer.

Fakta

Målskyttar, Västerviks HF: Oliver Meijer 10, Elias Hallberg 5, Axel Adolfsson 5, Lucas Meijer 4, Robert Vujaklija 4, William Östergren 4, Tim Melander 2, Alfred Aarflot 1, Jens Olsson 1, Joel Svensson 1. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt