Annons:

VHF missar seriesegern – kan få friplats i division två

Västerviks HF hoppas på en friplats i division två. Arkivfoto

VHF missar seriesegern – kan få friplats i division två

Västerviks HF har inte längre någon chans att vinna handbollstrean. Däremot ser klubben ut att få en friplats i division två till nästa säsong.
– Den platsen kommer vi att ta i så fall, säger tränaren Alexander Meijer.

Annons:

Västervik stod för en svag insats i dagens bortamatch mot nollpoängaren Malmslätt/Ljungsbro. Trots det kunde VHF vinna med klara 26-17 (12-8).

– Det var en relativt avslagen match, men vi tog i alla fall våra två poäng. Vår första halvlek var ärligt talat riktigt dålig. De första 20 minuterna är nog de sämsta vi gjort i år. Vi var inte riktigt där idag och det måste man vara även om man möter ett lag som inte har vunnit något. Sen skärpte vi till oss sista tio i första och ledde ändå med 12-8 i paus, säger Alexander Meijer.

Till slut blev det alltså en klar seger för bortalaget.

– Det löste sig till slut och det är ju alltid kul att vinna.

Fått en intresseförfrågan

Miffe, som redan har spelat klart, står på ointagliga 27 poäng i tabelltoppen. Västervik har två matcher kvar att spela, men är fem poäng bakom. Miffe är dock ett farmarlag, vilket öppnar för att VHF ändå kan få ta klivet upp i division två.

– Vi får se hur det blir, men jag antar att vi kommer att få en förfrågan om att ta klivet upp i division två. Vi har fått en intresseförfrågan från förbundet, men har inte hört mer än så. Alla serier ska väl spelas klart innan det kan komma en officiell förfrågan.

Kommer ni att ta en plats i division två om ni får frågan?

– Ja, det kommer vi att göra. Vi känner oss mer redo för att spela i division två än vad vi gjorde för två år sen, säger Alexander Meijer.

Redan imorgon är VHF i farten igen. Då väntar ny match mot Malmslätt/Ljungsbro, den gången på hemmaplan.

Västerviks målskyttar mot Malmslätt/Ljungsbro: Oliver Meijer (8), Elias Hallberg (6), Axel Adolfsson (6), Lucas Meijer (3), Simon Danielsson (2) och Joel Svensson (1).

Tabellen finns HÄR.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt