Annons:

Stark vändning och skrällseger för Antvarden

IBF Antvarden från Överum skrällde och vann i sudden mot en av innebandytreans favoriter, Hjulsbro IK, när serien hade premiär på lördagsförmiddagen.

Annons:

Inför säsongen har Hjulsbro värvat ganska friskt och ses som en av favoriterna i Östgötatrean i innebandy. Men det skrämde inte det relativt unga och orutinerade lagen från Överum, IBF Antvarden.

– I den första perioden var de bättre än vad vi var. Men ju längre matchen led kom vi in i det, och under den andra halvan tycker jag vi tar över och är bättre. Visst har de mycket boll, men de skapar inte så mycket på oss, säger lagledaren Christian Nilsson.

Vände 5-2-underläge

Ett tag i den andra perioden låg Antvarden under med 5-2, men lyckades få till en viktig reducering till 5-3 innan pausen.

– Då kände vi ändå att vi hade chansen i tredje, säger Christian Nilsson.

Och den chansen tog Antvarden. Man gjorde två mål i slutperioden, tog matchen till sudden death, och där avgjorde Samuel Johansson för Överums-laget.

"Kanoninsats"

– Killarna gjorde en kanonmatch – en jättebra laginsats, och starkt att vända från underläge 2-5 till seger med 6-5. Trots att vi inte har spelat så många träningsmatcher och några av spelarna inte har kunnat träna så mycket, så kändes det ändå stabilt.

Antvardens mål gjordes av Emil Johansson 2, Adam Olofsson, Tommy Nilsson, Oliver Kellgren, Samuel Johansson.

Linus Broström fick extra beröm för en riktigt bra insats i målet.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt