Annons:

Joakim Hagelin hittade nätet i matchupptakten mot Vita Hästen. Västervik vann träningsmatchen med 3–2. Foto: Ossian Mathiasson

Västervik slog Vita Hästen trots lång frånvarolista: "Stark lagvinst"

Västerviks IK saknade flera spelare i kvällens match mot Vita Hästen och hittade ändå en väg till seger med 3–2.
– Jag tycker att det var en stark lagvinst, säger nye Martin Gudmundsson. 

Annons:

Västervik förlorade de två träningsmatcherna mot Rungsted och Herlev i Danmark i helgen. I kväll kom första försäsongssegern när Vita Hästen besegrades med 3–2 i Plivit Arena. 

"Spelar med stort tålamod"

Joakim Hagelin sköt 1–0 i powerplay i matchupptakten men Vita Hästen kvitterade och gick upp i ledning innan första perioden var över. Mattias Wigley, nyförvärvet från Hockeyettan-laget Vimmerby Hockey, sköt 2–2 i mittperioden och Myles Powell gjorde det matchvinnande målet en stund senare.

– Med tanke på hur vi ställde upp laget med många spelare borta så var det riktigt starkt att vinna. Det var många killar i laget som tog stort ansvar i spelet, framför allt i spelet utan puck, säger Martin Gudmundsson, tränare i Västervik.

Han var mycket nöjd med lagets försvarsspel då Vita Hästen hade problem med att skapa chanser. 

– Försvarsspelet sitter och Vita Hästen hade svårt att skapa chanser på oss. De gjorde det enda målet i powerplay och det andra målet efter ett individuellt misstag från vår sida. Det är sånt som händer. De hade inte så mycket mer under matchen. Vi känns ruggigt ramstarka i defensiven och det är vad vi har pratat om under de tre veckorna som vi har varit tillsammans. Vi spelar med stort tålamod och känns starka och trygga i det vi gör. Vi spelade av många minuter på ett bra sätt i tredje när de gick för en kvittering. Vi gav dem ingen luft och de fick inte det tryck som de ville ha, säger Martin Gudmundsson. 

Nyförvärvet utgick skadad

Västervikstränaren fick många positiva svar trots att laget är inne i en tuff träningsperiod inför en ny säsong i Hockeyallsvenskan och saknade flera spelare. Hugo Gabrielson, Max Krogdahl och Johannes Johannesen, som är iväg på landslagsspel, missade matchen, likaså skadade Victor Öhman och Alexander Hilmerson. Forwarden Josh Wilkins har inte anlänt till Sverige än utan lär komma i månadsskiftet augusti-september.

Backförvärvet från Västerås, Alexander Younan, utgick skadad i kvällens match. 

– Han åkte på en smäll i Danmark och har fått en spricka i revbenen. Han har trott och tänkt att det ska gå över men det gick inte. Vår läkare sa att fjärde dagen alltid är värst och det är fjärde dagen i dag. 

34 minuters istid för Gustafsson

Gudmundsson delade ut plusbetyg till Mattias Wigley, Joakim Hagelin och Erik Gustafsson, som hade uppemot 34 minuters istid. 

– Wigley växlar upp dag för dag och kommer från Hockeyettan. Han spelar med stort hjärta. Hagelin gav ett piggt intryck trots den tuffa träningsperioden. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt