VIK-tränaren efter ny nolla: “Det blir en mental kamp”

Martin Gudmundssons Västerviks IK är nere i en formsvacka i Hockeyallsvenskan. Foto: Bildbyrån

Västerviks IK går fortsatt tungt efter uppehållet. På onsdagskvällen kom tredje raka förlusten och andra raka utan mål efter 0–4 mot Västerås.

Västervik spelade upp sig jämfört med senaste matchen mot Kristianstad. Men målmässigt skulle det bli samma resultat i VIK-mötet mot Västerås. Två raka matcher utan mål och Västervik har inte lyckats vinna sedan uppehållet.

– Klart det är en sur förlust för oss. Någonstans tycker jag att vi gör en okej första period där de får ett mål i slutet. Vår andra period är bra där vi skapar chanser, även i tredje med. Vi håller oss till matchplan och gör det svårt för Västerås. Men det räcker inte, säger Västerviks huvudtränare Martin Gudmundsson efter förlusten.

“Studsar lite emot”

Västervik har nu inte gjort mål på över 120 spelminuter.

– Man kan ju hamna i sådana här skeden på säsongen. Vet hur viktigt det är med ett mål för energin och idag skapade vi lägen för att göra två-tre mål. Det blir en mental kamp och det studsar lite emot. De här studsarna förtjänar man och vi behöver ligga kvar med samma mind set. Det är tufft men det är bara att ladda om batterierna.

Spelet utan puck vill Gudmundsson att laget ska ta med sig när man återvänder till hemmaplan.

– Jag tycker vi får matchen dit vi ville och får spelvändningar. Behöver ett mål men då kladdar vi till det och det blir en total härdsmälta. Det har man inte råd med i den här ligan.