Annons:

Mardrömsdebut för nye forwarden i VIK:s förlust mot SSK

Västerviks IK förlorade kvällens bortamatch mot Södertälje SK med 2–3. Foto: Bildbyrån

Södertälje SK fick sin revansch på Västervik efter 10–0-krossen senast. VIK föll med 2–3 i returmötet på bortaplan och nye forwarden Lucas Sandström fick en mardrömsdebut. 31-åringen tvingades bryta matchen redan efter första bytet.

Annons:

Västerviks IK fick verkligen ingen rolig start på returmötet mot Södertälje på bortaplan. I senaste matchen fick VIK en smakstart och i kväll var det SSK:s tur. Lagkaptenen Emil Alba, med ett förflutet i just VIK, utnyttjade slarv i Västerviks försvar och gjorde 1–0 efter 55 sekunder. Sedan skulle det bli tyngre för gästerna.

Nyförvärvet Lucas Sandström gjorde sin debut för VIK och fredan i första bytet tvingades forwarden kliva av isen med hjälp.

Sandström hamnade i en kollision med Södertäljes Brett Pollock och blev liggandes med stora smärtor. Trots tidiga baklängesmålet och tunga avbräcket inledde VIK matchen på ett bra sätt och skapade en hel del halvchanser. Gästerna från Småland skulle få sin replik när Skyler Mckenzie plockade sin egen retur och kvitterade till 1–1 med drygt halva av den första perioden spelad.

Första perioden var väldigt jämn spelmässigt och jämfört med senast var Södertälje med i matchen den här gången.

Målvaktsbyte i VIK

Gästerna var det bättre laget i upptakten av den andra perioden och var närmast ett ledningsmål. Det var hemmalaget SSK som skulle få utdelning genom Gustav Willman Borvik. Samme Gustav gjorde även 3-1 och då valde VIK:s huvudtränare Martin Gudmundsson att byta ut målvakten Edvin Olofsson. Henrik Lundberg kom in och bytet gav effekt.

Victor Öhman reducerade till 3-2 mitt i Södertäljes press och Västervik fick kontakt igen. Fler mål skulle inte komma under den andra perioden och VIK var tvungna att ge sig ut på kvitteringsjakt i tredje perioden.

Södertälje fick revansch

Det dröjde ett bra tag i slutperioden innan Västervik hade något tryck i Södertäljes försvarszon. Tio minuter in kom chanserna för bortalaget och jakten var igång för ett 3–3-mål. Södertälje slog undan pucken för icing och Västervik gjorde flera försök för att etablera längre anfall. Så såg matchbilden ut under de avslutande minuterna i returmötet.

Västervik hade ett drömläge att kvittera matchen. Södertälje drog på sig en utvisning för puck out och VIK tog ut målvakten för spel sex mot fyra. Powerplay-spelet blev kort då Jens Holmström drog på sig en utvisning direkt och sex mot fyra blev istället spel fyra mot fyra. Bortalaget gjorde ett nytt försök med att ta ut målvakten för en extra spelare men SSK lyckades hålla undan och vinna med 3-2.