Annons:

VIK tillbaka i spel efter covidutbrottet – nyförvärvet gör debut i afton

Sebastian Benker, nyförvärvet från Almtuna, debuterar när Västerviks IK återstartar hemma mot Södertälje SK på fredagskvällen. Foto: Bildbyrån

VIK tillbaka i spel efter covidutbrottet – nyförvärvet gör debut i afton

Södertälje hemma i morgon kväll och AIK hemma på lördag. Det är vad som väntar när Västerviks IK är tillbaka i spel efter coronautbrottet. 

– Det känns otroligt skönt att vara igång igen. Spelarna är rejält spelsugna. Dessutom gör Sebastian Benker debut, säger Västerviks IK:s tränare Martin Gudmundsson.

Annons:

Västerviks IK har halkat efter en del i antalet spelade matcher på grund av coronasmittan. Laget fick en match borta mot Mora IK efter nyåret innan det var dags för den senaste coronasmittan i truppen.

Jens Holmström är fortfarande sjuk och hålls i karantän från laget och spelar inte. Inte heller långtidsskadade Lucas Sandström.

Nyförvärvet debuterar i afton

VIK har hunnit med att värva forwarden Sebastian Benker från Almtuna där han har gjort 19 poäng (11+8) på 31 matcher. 

– Han är spelklar och gör debut i morgon. Benker är en bra djupledsspelare och som har bra fart och förmågan att sätta ett och annat mål. Jag tror att han kommer att bli en bra tillgång för oss, säger Gudmundsson.

Södertälje SK har också förstärkt upp laget med ett antal spelare, bland annat IK Oskarshamns-bekantingen Greg Squire. SSK förlorade bottenmötet hemma mot Tingsryd i onsdags.

– Jag tittar inte i tabellen utan alla lagen är riktigt bra så vi räknar med en tuff uppgift ikväll. Vi måste vara rejält påslagna, både mentalt och fysiskt. Vi går alltid för tre poäng. Det är viktigt att vi hänger med om vi ska gå till slutspel, säger Martin Gudmundsson.

AIK förlorade hemma mot Mora

AIK spelade senast hemma mot Mora IK och förlorade med uddamålet. AIK spelar borta mot Kristianstad i morgon.

VIK gjorde sin första fulla träning på torsdagen. Tidigare har det bara varit en mindre träningsgrupp på grund av covid-19-smittan.

– Jag kunde verkligen se i ögonen och i uppträdandet på spelarna i dag hur spelsugna de är. Det ska bli jättekul med två matcher på rad, säger Martin Gudmundsson.

Annons:

Conny Blomander

blomander.conny@gmail.com

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt