Annons:

Försäljningen gav bra klirr i kassan – pengar finns kvar efter dubbelvärvningarna

Stjärnan Myles Powell har lämnat Västerviks IK till förmån för HV71. Försäljningen gav bra klirr i kassan. Foto: Bildbyrån

Försäljningen gav bra klirr i kassan – pengar finns kvar efter dubbelvärvningarna

Myles Powell tillhörde Västerviks IK i 22 matcher. På onsdag står han på motståndarsidan när VIK möter serieledaren HV71 på bortais.

– Så ser det ut i dagens hockey. Jag tror det kommer att kännas lite konstigt både för honom och vissa i vårt lag, säger VIK:s sportchef, Emil Georgsson.

Annons:

Det har hänt en del på spelarsidan i Västerviks IK de senaste veckorna. 

Västervik har fått in två nya spelare, forwarden Sebastian Benker från Almtuna och idag anlände den finländske centern, Jaako Lanta, till Västervik.

– Vi räknar med att han ska bli spelklar till på onsdag men om han går in och tar över Powells centerplats i den transatlantiska kedjan vet jag inte. Det är upp till tränarna, säger Emil Georgsson.

Fick pengar över – trots två värvningar

Försäljningena av Powell till HV71 blev klar på söndagen så han hinner bli spelklar för Smålandsklubben till onsdag.

Rent ekonomiskt har VIK gjort en bra affär då HV 71 fick lägga upp en rejäl hög med pengar för att värva Powell. Hur mycket vill Georgsson inte säga.

– Jag kan säga så mycket att vi får en slant över efter att vi värvat både Benker och Lanta. Jag har fortfarande tre veckor på mig att försöka hitta något mer, vi är trots allt bara sju backar och 13 forwards.

Då räknar Emil inte med långtidsskadade Lucas Sandström.

– Vi kan nog inte räkna att han kan spela mer den här säsongen.

Den 15 februari är sista övergångsdagen.

– I dagsläget har jag ingen specifik spelare som jag har kontakt med utan det gäller att lyssna vad agenterna får in för lediga spelare.

Holmström i full träning igen

Forwarden Jens Holmström har legat i en kraftig covid-influensa men var tillbaka i full träning på måndagen och är tillgänglig till matchen i Jönköping på onsdag.

Det kan noteras att VIK vann med 5–2 när lagen möttes i Västervik senast.

– Det här bör vara en självladdande match för spelarna. Jag hoppas på en rejäl höjning jämfört med matcherna hemma mot Södertälje och AIK i helgen.

Annons:

Conny Blomander

blomander.conny@gmail.com

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt