Annons:

VIK möter serieledaren på bortais – så ska nyförvärven användas:

Martin Gudmundsson, tränare i Västerviks IK. Foto: Bildbyrån

VIK möter serieledaren på bortais – så ska nyförvärven användas: "Perfekt match"

Västerviks IK vann med 5–2 i senaste mötet mot HV71 – på hemmaplan. I morgon är Husqvarna Garden i Jönköping spelplatsen. 
– Jag tror det är en perfekt match för oss att få upp tempot och den rätta inställningen. En match där jag inte behöver påpeka för spelarna att ge järnet i alla lägen, säger VIK-tränaren Martin Gudmundsson.

Annons:

Rent tabellmässigt är det viktiga poäng som VIK slåss om, inte för att komma ifatt HV71 utan för att närma sig sjättelaget Västerås, som ligger elva poäng före och har en match mer spelad.

Ledde med 3–0 men förlorade

VIK har mött HV71 tre gånger den här säsongen, en träningsmatch och två seriematcher. Alla matcher har spelats på hemmaplan. 

Det blev förlust efter förlängning i de två första matcherna men seger med 5–2 i den senaste tiden. Noterbart är att VIK ledde den första seriematchen med 3–0 men tappade på slutet och fick stryk i förlängningen. Det är i sig historia men ändå ett bevis på att det finns potential i VIK.

Intressant i matchen är spelarförändringarna i lagen. HV71 har värvat VIK:s center Myles Powell och som med största sannolikhet debuterar med HV i morgon.

VIK har fått in den finske centern Jaakko Lanta, som går in mellan Tim Wahlgren och Tobias Åhström. Skyler Mckenzie tar centerplatsen efter Powell och får Brett Supinski och Sebastian Benker på kanterna.

Frågetecken för Holmström

Jens Holmström är tillbaka i full träning igen efter covidinfluensan.

– Han säger själv att han har tappat flåset, det är i sig inget konstigt. Vi får se om han följer med som extraforward och gör något inhopp. Det bestämmer vi i morgon, säger Martin Gudmundsson.

Rent spelmässigt måste VIK höja spelet flera snäpp jämfört med helgens matcher hemma mot Södertälje respektive AIK.

– Våra två coviduppehåll var mer menligt än jag räknade med. Nu har vi två matcher bakom oss och framför oss ett lag som alla vill spöa. Jag har en bra magkänsla och vi ska kriga för att försöka ta poängen med oss hem.

Annons:

Conny Blomander

blomander.conny@gmail.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt