Annons:

Västerviks IK agerar på målvaktsfronten och lånar in Carl Lindbom från Djurgårdens IF för resten av säsongen. Foto: Bildbyrån

VIK lånar målvakt från SHL-organisationen för resten av säsongen

Västerviks IK känner att något behöver hända på målvaktsfronten. Då plockas 18-årige Carl Lindbom in från SHL-jumbon Djurgårdens IF:s organisation för resten av säsongen. 

Annons:

Västerviks IK skriver på sin hemsida att de har gjort klart med ett målvaktslån från Djurgården för resten av säsongen. Det är 18-årige Carl Lindbom som ska stärka upp målvaktsspelet i det allsvenska laget. Han var tredjemålvakt i junior-VM som avbröts mitt under pågående turnering och han är draftad av Vegas Golden Knights.

Han kommer vara dubbelskriven så han kan gå fritt mellan klubbarna. Han ansluter till VIK-truppen i kväll och är spelklar direkt.

"Vi känner att vi vill göra något på målvaktssidan. Vi behöver få upp konkurrenssituationen igen. Därför har vi valt att ta in Carl som ska vara här och kriga om matcher. Carl räknas som en av dom största målvaktstalanger vi har i landet och var således en av dom tre som vart uttagna i juniorlandslaget. Därför känns det kul att få in honom i truppen resterande del av säsongen", säger sportchefen Emil Georgsson i en kommentar till klubbens hemsida. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt