Annons:

VIK möter suveräna serieledaren på bortais – nye målvakten är spelklar

Västerviks IK möter seriens bästa lag, HV71, på bortais på onsdagskvällen. Foto: Bildbyrån

VIK möter suveräna serieledaren på bortais – nye målvakten är spelklar

Islossningen och marschen mot slutspelet började perfekt i Uppsala i fredags. I kväll fortsätter Västerviks IK marschen och förbättring av detaljer i spelet borta mot HV71.
– Det blir skitkul att åka till Jönköping och spela, speciellt nu när publikbegränsningarna är slopade. Jag kan väl säga att det betydligt roliga att spela borta mot HV än borta mot Almtuna, säger VIK:s assisterande tränare, Niklas Czarnecki.

Annons:

Västervik har mött HV71 tre gånger och har tagit fyra av de nio poängen. Det blev en poäng hemma i första mötet, sedan vann VIK med 5–2 hemma och förlorade borta med 4–3 senast lagen möttes.

– Vi drog på oss för många utvisningar senast vi möttes och HV är otroligt effektiva i powerplay. Sammantaget har vi spelat bra mot HV. Det är ett lag som är lätt att tända till mot och ett lag som spelar bra. Vi har en tendens att spela bättre mot bättre motstånd, säger Niklas Czarnecki.

Uppladdning med workshop

Matchen borta mot Almtuna i fredags inleddes med en lång workshop hemma i Västervik på torsdagen. Det gav god effekt på spelet och spelarna.

VIK kom ut som ett nytt lag och vann med 4–1 efter att ha fått upp energin, noggrannheten, effektiviteten, tuffheten och viljan att jobba färdigt varje situation.

– Det var jättebra för hela teamet och grabbarna kunde verkligen se sig i spegeln efter den matchen. Nu handlar det om att behålla ödmjukheten och jobba lika hårt i Jönköping och utveckla vårt spel ännu mer. Jag anser att vi har en klar chans att ta poäng med oss hem, helst alla tre, säger Niklas Czarnecki.

Holmström fortsätter som back

Lagmässigt är Luke Green fortfarande avstängd, Hugo Gabrielsson sjuk och Joakim Hagelin skadad. Forwarden Jens Holmström går in som back och avlastar de fem ordinarie backarna.

– Jens behövde inte spela mer än ett byte i Almtuna i fredags men mot HV blir det jobbigare och där han får mer istid.

Är det inte svårt att spela med fem backar för att få kontinuitet i backparen?

– Nejdå, jag har ett system för det där och som fungerar bra. Nu har vi ju Jens som avlastning också.

Nye målvakten är spelklar

På målvaktssidan är finländaren Waltteri Ignatjew spelklar och har gjort några träningar.

– Det är en stor målvakt som har sett riktigt intressant ut på träningarna, säger Niklas Czarnecki.

Edvin Olofsson står över så målvaktslånet från Djurgården, Carl Lindbom åker med till Jönköping.

– Vem som börjar av Carl och Waltteri avgör vi imorgon och som vi offentliggör två timmar innan nedsläpp, säger Niklas hemligt.

Ingen av de tidigare inlånade Linköpings HC-spelarna finns med ikväll.

Annons:

Conny Blomander

blomander.conny@gmail.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt