Annons:

Västerviks IK möter Björklöven på hemmais i afton. Foto: Bildbyrån

VIK kör vidare med det vinnande laget – backen tillbaka efter avstängning

Det har varit stor turbulens i Björklöven den senaste veckan. Förra söndagen förlorade Umeålaget borta mot Tingsryd med uddamålet och tränaren Hans Wallson valde att hoppa av efter bland annat kritik på sociala medier. In har Viktor Stråhle kommit och vunnit två hemmamatcher med klubben.

Annons:

– Björklöven verkar vara lite rappare och mer på med Stråhle i båset. Vi räknar med en riktigt tuff uppgift ikväll och vi måste kliva på Löven högt upp så de inte får någon fart genom mittzon och in i vår zon, säger VIK-tränaren Martin Gudmundsson.

VIK har mött Björklöven två gånger den här säsongen. Det blev seger med 1–0 uppe i Umeå men stryk hemma efter förlängning. Poängmässigt har VIK 4–2 på Löven så här långt.

– Jag tycker det såg bra ut på värmningen idag men frågan är om de tre tuffa och täta matcherna vi har bakom oss fortfarande sitter kvar lite? I så fall måste vi spela enkelt, mycket smart och låta pucken göra jobbet. Matchplanen blir att få upp energin, kliva på högt upp, få till vårt omställningsspel och ha tre poäng med oss efter 60 minuter, säger Martin Gudmundsson.

VIK dras med skador

VIK dras fortfarande med skador. Backen Hugo Gabrielsson är inte fullt okej i axeln. Däremot är avstängde Luke Green tillbaka och som innebär att VIK kan gå på sex backar i kväll.

På forwardssidan har Isak Salqvist också problem med ena axeln, Victor Öhmans lår är inte helt okej men han tränade lugnt idag. Joakim Hagelins smäll mot huvudet är ännu inte okej.

På målvaktssidan blir det antingen Carl Lindbom eller Edvin Olofsson som börjar i kassen ikväll.

– Waltteri börjar komma igång men både Carl och Edvin har gjort mycket bra matcher nu på slutet så jag vill ha med båda ikväll, säger Martin Gudmundsson.

Björklöven rapporterar alla spelare friska och hela.

VIK har chansen på sjätteplatsen

Tabellmässigt ligger Björklöven fyra, tio poäng före sjättelaget Kristianstad med tre matcher färre spelade. Löven är i princip klara för kvartsfinalerna.

VIK är klara för åttondelsfinalerna men har chansen – med resultaten med sig – att hämta ifatt Kristianstad. VIK ligger fem poäng bakom och en match mindre spelad.

– Vi har sex matcher kvar (kvällens match inräknad) och vi kommer att gå för tre poäng i varje match och vara rejält förberedda när slutspelet kör igång, säger Gudmundsson.

Annons:

Conny Blomander

blomander.conny@gmail.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt