Annons:

Saken är klar vid tre poäng i Umeå:

Västerviks IK har skaffat sig ett bra läge för att sluta sexa i Hockeyallsvenskan och avancera till kvartsfinal. Foto: Bildbyrån

Saken är klar vid tre poäng i Umeå: "Går alltid för att vinna"

Martin Gudmundsson såg både lite tagen men också mycket nöjd ut efter segern hemma mot Karlskoga i kväll. Efter en lång dipp efter nyår ligger VIK på kvartsfinalplats.

– Sammantaget är jag nöjd med att vi orkar hålla ihop grejerna i 60 minuter, säger Martin Gudmundsson med ett dåligt maskerat leende.

Annons:

Västerviks IK har spelat tre matcher mot Karlskoga som har avgjorts efter förlängning. I kväll var det inget snack eller i närheten av förlängning. VIK var det klart bättre laget sett över 60 minuter.

– Det var skönt att ta en trepoängare, dels då det gäller så mycket inför sista omgången, dels som bevis att vi hänger med topplagen. Vi vinner målvaktsmatchen och det är mycket viktigt inför slutspelet. Vi högg mycket bra på motståndarnas misstag och som gav resultat, säger Martin Gudmundsson.

Det Martin inte var helnöjd med var andra perioden.

– Fem mål i en period tyder på hawaii-hockey. Det svängde ganska mycket men vi lyckades täppa till vår defensiv riktigt bra i sista perioden. Det tar vi med oss.

Ligger sexa

Segern innebär alltså att VIK ligger på sjätteplatsen och har allt i egna händer om laget ska gå direkt till kvartsfinal eller börja med åttondelsfinal på fredag.

Fajten står mot Mora och Kristianstad, som båda har tuffa matcher på onsdag. Kristianstad har Vita Hästen borta. Norrköpingslaget har chansen att gå upp till den sista åttondelsfinalplatsen vid seger om Tingsryd förlorar hemma mot Karlskoga.

Mora IK har klara seriesegraren HV 71 borta. Där kommer det att handla mycket om HV har energin och moralen att ge järnet i en match som egentligen inte betyder något för dem. 

Det som räddar VIK från alla spekulationer är om laget tar tre poäng på onsdag. Då är det stenklart.

– Vi går alltid för att vinna efter 60 minuter och det kommer vi definitivt att göra på onsdag. För spelarna var kvällens seger ett rejäl lyft framåt, säger Martin Gudmundsson.

Annons:

Conny Blomander

blomander.conny@gmail.com

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt