Annons:

I kväll ska allt avgöras:

Alexander Hilmersons Västerviks IK säkrar sjätteplatsen i egenskap av tre poäng borta mot Björklöven i afton. Foto: Bildbyrån

I kväll ska allt avgöras: "Kan inte åka omkring och titta på övriga resultat"

Västerviks IK har vunnit nio av de tio senaste matcherna och formtoppen pekar uppåt.

I kväll spelas sista omgången i Hockeyallsvenskans grundserie där VIK möter seriefyran Björklöven.

– Vi vet att vi slutar på sjätteplatsen om vi gör vårt jobb och vinner. Det är vårt givna mål. Vi kan inte åka omkring och titta på övriga resultat, säger VIK-tränaren Martin Gudmundsson.

Annons:

Det är ett riktigt getingbo i fajten om vilket som ska ta den sjätte och sista platsen till kvartsfinalerna.

VIK tog sig upp på sjätteplatsen efter den suveräna matchen och segern hemma mot Karlskoga i måndags. En seger som betydde mycket för självförtroendet för spelarna och som kan lyfta laget ännu mer i kvällens match i Umeå.

Sjundeplacerade Mora IK ligger en poäng bakom VIK och på åttondeplats ligger Kristianstad, två poäng efter VIK. Nian AIK är avhängda från sjätteplatsen och får spela åttondelsfinal på fredag.

Västervik vann bortamatchen mot Björklöven med 1–0 i höstas men har förlorat båda hemmamatcherna, varav den ena efter förlängning.

– Jag tycker Björklöven har blivit aggressivare, vassare och ställer om snabbare sedan tränarbytet. Jag räknar med att det blir en högklassig match.Vi måste komma upp i samma standard som vi hade hemma mot Karlskoga, spela på samma sätt, ligga nära och inte ge något utrymme för deras omställningar. Dessutom måste vi öka det fysiska spelet, det gillar inte Björklöven till skillnad från Karlskoga. Men det gäller att ligga på rätt sida och inte dra på sig onödiga utvisningar, säger Gudmundsson.

Samma vinnarlag som mot Karlskoga

Björklöven fick stryk hemma mot Västerås med 4–6 för två matcher sedan och vann därefter med uddamålet hemma mot Vita Hästen i söndags.

– Vi kommer göra allt vad vi kan för att ta alla tre poäng så vi säkrar sjätteplatsen.

VIK ställer precis samma lag på benen som mot Karlskoga. Alla spelare är med förutom skadade Joakim Hagelin. Vem av trion Carl Lindbom, Edvin Olofsson eller Waltteri Ignatjew som börjar i kassen är frågan.

– Vi har äntligen fått igång målvaktsspel som kan avgöra matcher åt oss. Det behövs i slutspelet.

Skulle VIK inte lyckas spela hem sjätteplatsen så blir det åttondelsfinal som spelas i bäst av tre matcher och börjar på fredag.

Slutar VIK sexa blir det kvartsfinalspel i bäst av sju matcher med start den 24 mars. Semifinalerna och finalen spelas också i bäst över sju matcher. Även matcherna om uppflyttning till SHL spelas i bästa över sju matcher.

– Vi ska försöka dra ut på säsongen så långt vi kan. Det är nu det riktigt roliga börjar.

Annons:

Conny Blomander

blomander.conny@gmail.com

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt