Annons:

Klart för kvartsfinal – nu kan VIK ställas mot favoriterna

Västerviks IK är klart för kvartsfinal och lär få möta HV71 eller Modo i nästa runda. Foto: Bildbyrån

Klart för kvartsfinal – nu kan VIK ställas mot favoriterna

Västerviks IK gjorde jobbet och behövde bara två matcher för att slå ut AIK i åttondelsfinalen.

Nu väntar kvartsfinalerna som kör igång på torsdag eller fredag och som avgörs över sju matcher.

– Går Tingsryd vidare tror jag HV väljer dem men går Mora vidare så väljer sannolikt HV oss, säger VIK-tränaren Martin Gudmundsson.

Annons:

I åttondelsfinalen mellan Mora och Tingsryd står det 1–1 i matcher. Den avgörande matchen spelas på tisdag och först när den finalen är klar börjar lagen att välja motståndare.

– Givetvis kommer topplagen att välja de minst rankade lagen. Men jag bryr mig inte så mycket om vem vi får möta. HV71 eller Modo har ingen betydelse, om det nu blir något av dem som väljer oss. Vi fokuserar på vårt spel och vårt mål. Vi siktar på att även vinna kvartsfinalen och gå vidare till semifinal. Jag vet att vi har den kompetensen och möjligheten, menar Gudmundsson.

"Bra prestation över 60 minuter"

Kvällens match mot AIK blev betydligt tuffare än matchen hemma i fredags.

– Vi gjorde en trevande första period när AIK kör på riktigt hårt. Vi visste att AIK skulle komma med full fart. Jag tycker att vi var mer illa ute i andra trots att vi vann den perioden med 2–0. Vi kompenserade med att vara effektiva och vi hade lite tur när Mckenzie gjorde mål med en sekund kvar. Men ett bra lag ska ha tur. Den bästa perioden var den sista då vi hade bra koll på handlingen. Smolket var väl felpassningen som gav AIK 2–2 men å andra sidan klev några av våra bästa målskyttar fram och avgjorde matchen.

– Sammantaget var det en jämn match där vi drog det längsta strået. Det tyder på en bra prestation över 60 minuter, säger Martin Gudmundsson.

Att VIK slipper spela någon avgörande match på tisdag innebär att laget kan fokusera på att träna bra istället.

– Det känns mycket skönt att slippa spela på tisdag. Nu kan vi komma väl förbereda till första kvartsfinalmatchen på torsdag.

Det enda som är klart är att VIK får börja med två bortamatcher, torsdag och lördag om det blir HV eller Modo. Fredag och söndag om det blir Björklöven eller Karlskoga. Sedan har VIK två hemmamatcher.

Annons:

Conny Blomander

blomander.conny@gmail.com

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt