Annons:

Vinna eller försvinna för VIK i kväll:

Västerviks IK måste vinna kvällens match mot HV71, annars är säsongen över. Luke Green är avstängd i det fjärde kvartsfinalmötet.

Vinna eller försvinna för VIK i kväll: "Bara att ge sig upp igen"

HV 71 leder kvartsfinalserien mot Västerviks IK med 3–0.
Förlorar VIK hemma mot Jönköpingslaget i kväll är säsongen slut.
– Det är absolut inte min målsättning. Det är bara att ge sig upp igen och ge järnet under minst 60 minuter, säger VIK-tränaren Martin Gudmundsson.

Annons:

Västervik mötte HV 71 hemma i måndags och gjorde en riktig skitmatch och förlorade med hela 2–11.

– Den matchen har vi lagt på hyllan och glömt. Jag vet att spelarna var grymt besvikna på sig själva efter matchen och är rejält revanschsugna. Vi kan betydligt bättre och även om HV är ett riktigt bra lag så ska vi självklart försöka vända den här matchserien till vår fördel. Det innebär att vi måste vinna ikväll och det potentialen har vi i laget. Det är upp till spelarna att visa om de vill spela vidare eller inte, säger Martin Gudmundsson.

Green är avstängd

VIK har en rejält begränsad trupp och som redan i måndags var reducerad med skadade Joakim Hagelin och Alexander Hilmerson. De är borta resten av säsongen.

Som lök på laxen är Luke Green avstängd efter matchstraffet i måndags. Luke råkade ta tag i ena linjemannen när han fajtades med Fredrik Forsberg men där Jesper Kokkonen la sig i och gav Luke Green en snyting. Det var då Luke försökte få tag i Kokkonen men istället råkade få tag i linjemannen.

Green och Forsberg fick två minuter vardera, Kokkonen klarade sig. Green fick dessutom 20 minuter för att han tog tag i linjemannen, vilket i sig inte är tillåtet.

Green fick matchstraff plus avstängning ytterligare en match, det vill säga kvällens match.

– Så är det, inget vi kan göra något åt. Green lämnade in sin syn på saken till disciplinnämnden. Vi måste klara oss utan Luke Green i kväll, säger Martin Gudmundsson.

Vill fortsätta kvalserien

För VIK är en avstängning mycket kännbar medan ett lag som HV71 nästan kan välja och vraka bland spelarna.

-Jag tycker att det är en bra och fokuserad stämning i truppen i dag. Det tycker jag i och för sig även i måndags, men spelarna har inget val i kväll. Vi måste vinna om det ska bli fler matcher den här säsongen och vilken spelare vill inte fortsätta så långt som möjligt nu när det riktigt roliga är igång – slutspelet, säger Martin Gudmundsson.

Förutom Luke Green blir det samma lag som i måndags. Vem som vaktar kassen blir officiellt några timmar innan matchen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt