Annons:

Martin Gudmundsson fick se sitt VIK ta en fjärde raka försäsongsseger. Foto: Bildbyrån

Solid defensiv insats gav ännu en VIK-seger på försäsongen

Fjärde raka försäsongssegern. Västerviks IK har fått en finfin start på säsongen.
– Det här var en krigarseger, säger VIK-tränaren Martin Gudmundsson efter 2-1 mot Vita Hästen.

Annons:

Det har varit en smekmånad för Västerviks IK så här långt in på försäsongen. Vimmerby besegrades med 3-1, Rungsted med 3-2 och Rødovre med hela 6-0. 

Även den fjärde träningsmatchen slutade i VIK-favör. Kommande seriekonkurrenten Vita Hästen besegrades med 2-1. 

– Det satt hårdare åt i dag än tidigare. Det här var en bra krigarseger, där vi hade lite manfall. Vi testade en del juniorer och det är jättekul att kunna vrida ut en match där Hästen kommer full uppställning, säger VIK-tränaren Martin Gudmundsson.

Hästen var, tillsammans med danska topplaget Rungsted, det svåraste motstånder hittills.

– I det stora hela var det här det tuffaste motståndet hittills. Defensiven sitter mer och mer. Vi är fortsatt tajta i stora delar av matchen och sista 40 minuterna har Hästen svårt att komma till på oss. Vi är gedigna i egen zon och spelar mycket för varandra. Vi börjar hitta något. 

"Lagt mer pengar på backsidan"

Det behövs ingen matematiker för att se att VIK släppt in få mål så här långt in på säsongen.

– Det är själva grunden och vi har lagt mer pengar på backsidan och på målvakter. Jag ska inte säga att vi får det vi förväntar oss, men vi vill vara stabila bakåt och hoppas vi kan fortsätta på den inslagna vägen. 

Att vinna är inte allt under försäsongen, men Martin Gudmundsson tycker ändå det är viktigt att bygga en kultur genom segrar.

– Det handlar om att få in bra vanor under träningsmatcherna. I dag får vi kriga till oss en seger och det behövde vi göra för att få med oss vinsten. Det skapar en bra känsla i gruppen att vinna på olika sätt. Den här matchen var annorlunda mot den andra matchen i Danmark där vi fick vinna med stora siffror. 

Try out-spelaren imponerade

Målskyttar var try out-spelaren Edward Lindelöw och Marcus Vela. 

– Edward gör sin bästa match under sin try out hos oss. Kruse (Emil) är ruggigt stabil i målet och Vela leder offensiven med sitt spel. Jag vill lyfta fram hela backsidan, men Max Krogdahl och Erik Gustafsson sticker verkligen ut.

Hur ser du på en fortsättning för Lindelöw?

– Fortsätter han så här har han satt sig i en bra sits. Det bådar gott för honom och vi får se vad det blir för beslut efter augusti.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt