Annons:

VIK-tränaren nöjd efter hemmasegern:

Martin Gudmundssons Västerviks IK slog AIK med 4–1. Foto: Bildbyrån

VIK-tränaren nöjd efter hemmasegern: "Viktigt för hela gruppen"

Västerviks IK slog AIK med 4–2 och tog en viktig trepoängare i Hockeyallsvenskans bottenskikt.

– Den här segern var viktigt för hela gruppen, spelarna, staben och alla som jobbar runt laget – och inte minst för supportrarna. Det var ju ett tag sedan vi vann på hemmaplan så det var extra skönt, sa VIK-tränaren Martin Gudmundsson.

Annons:

Västerviks IK har inte skämt borta supportarna med att vinna hemma, men kvällens spel och seger gav en deja vu-känsla av VIK:s spel hemma från tidigare säsonger.

VIK har ett rykte om att vara ett bra hemmalag.

– Vi följde spelplanen hela matchen. Vi gjorde det bra i boxplay, powerplay och spel fem mot fem. Just spelet fem mot fem har vi haft problem med i de sista perioderna men ikväll spelade vi enkelt , rakar och råare. Vi fick bättre fart genom mittzonen tack vare bra uppspel. Det genererade fart som gjorde att vi tog oss in i AIK:s zon enklare och kunde etablera attackspel. Spelet fem mot fem börjar se bättre och bättre ut, säger Martin Gudmundsson. 

Även spelet med puck var Gudmundsson nöjd med.

– Passningsspelet var helt okej och de flesta puckarna satt på bladen. Sammantaget en bra match och där vi lyckades behålla lugnet i spelet även i sista perioden, även det en sak vi har haft problem med i sistaperioderna. Jag är nöjd med hur laget agerar ikväll över 60 minuter, säger Martin Gudmundsson.

På fredag ska Gudmundsson försöka lotsa fram laget till en ny trepoängare, denna gång i Kristianstad.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt