Annons:

Gudmundsson efter förlusten:

Martin Gudmundsson var inte nöjd med lagets insats i special teams mot SSK. Foto: Bildbyrån

Gudmundsson efter förlusten: "Det tar död på oss"

Västerviks IK bjöd på alldeles för mycket mot Södertälje SK. Då blir det också svårt att få med sig poäng hem till Småland.
– Special teams tar död på, säger tränaren Martin Gudmundssone efter 4-1-förlusten.

Annons:

Västerviks IK hade med sig 0-0 in till den första periodvilan och en god känsla i omklädningsrummet. 

– I första perioden får vi matchen dit vi vill. Vi kontrollerar händelserna på ett bra sätt och dödar av deras första powerplay. Därefter har vi ganska god kontroll på vad som händer tycker jag, säger VIK-tränaren Martin Gudmundsson.

Värre skulle det bli i en ganska märklig mellanakt. SSK gjorde 1-0 redan efter 44 sekunder i ett numerärt överläge som släpade kvar från den första akten. 

Därefter dominerade VIK matchen helt i några minuter utan att skapa några sylvassa målchanser. Hemmaledningen tröttnade dock på matchbilden och tog timeout efter knappt sju minuter.

Det fick med all tydlighet önskvärd effekt. Bara ett par minuter senare kom nämligen 2-0 genom Filiph Engsund.

– I den andra perioden trampar vi själva i klaveret genom att ta två mindre bra utvisningar. Plötsligt är det 2-0 på tavlan. 

Känslan var att ni hade bra tryck innan deras timeout?

– Det kände vi i båset också. Vi har momentum och det kändes som en tidsfråga innan det skulle ringa för oss, säger Gudmundsson.

"Går väl att diskutera"

VIK fick luft under vingarna när Anton Öhman satte reduceringspucken, men det ville sig inte för gästerna. I numerärt överläge slarvade man, släppte till ett friläge och drog på sig en straff.

– 3-1-målet kommer i vårt egna powerplay. 4-1 kommer på en tekningssituation och det är en markeringsmiss av oss. Det är matchen där. I fem mot fem gör vi det helt okej, men det är vårt special teams som tar död på oss. Därför vinner Södertälje matchen och det finns mycket mer att hämta. Det håller inte att ställa till det så mycket för oss själva.

Är straffen odiskutabel?

– Den går väl att diskutera, men det finns inte så mycket att säga om det. Vi ska inte sätta oss i den situationen.

"Ligger på rätt sida"

Den tredje perioden blev därefter rätt avslagen.

– Södertälje ligger på sätt sida, spelar av tid och gör det bra. Vi försöker trycka på, men får inte till det. Fem mot fem-spelet är verkligen helt okej på bortaplan, men special teams var inte alls bra. Det tar kål på oss.

Ingen förtjänade beröm för insatsen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt