VIK FÖLL IGEN – MORA VANN MED 3-1

Edvin Olofsson höll kvar VIK i matchen mot Mora. Foto: Bildbyrån

Västerviks IK måste tillbaka till det spel och den moral man visade i Tingsryd i söndags.
Ikväll var det för svängigt och ängsligt hemma mot Mora IK.
Men VIK hade chansen i andra efter reducering till 1–2 och en stor spelande Edvin Olofsson. Men det ville sig inte.

Västervik hade lite berg- och dalbana i spelet i första. Stundtals pressade laget gästande Mora riktigt bra och stundtals slarvade VIK främst i passningsspelet. Det var missar i både öppna passningar och spel bakom ryggen, där hemmaspelarna spelade på chans utan att ha koll på att det var en lagkompis bakom. I den 19:e minuten höll det på att straffa sig när det kom en bakåtpassning i egen zon och som snappades upp av en Moraspelare. Som tur var var Edvin Olofsson på hugget.

Mora tog ledningen

Mora började perioden bra och kunde också göra första efter två minuter när Fabian Ilestedt drog till direkt efter tekning och som satt i bortre krysset bakom Olofsson. Ett onödigt men från Mora ett snyggt och påpassligt mål.

Sammantaget var det spelmässigt en bra period där Mora var riktigt täta i defensiven medan VIK flöt ut och svajade en del. Offensivt var det jämt skägg.

I andra perioden föll Västervik ihop ganska rejält och tappade både positionerna och skärpan. Istället var det höga axlar och ängsligt spel med flera misstag.

Mora å sin del tog givetvis för sig och hade mycket puck i Västerviks zon och skapade flera riktigt bra chanser. Att Mora inte vann perioden med mer än 1–0 är smickrande för Västervik men också en stor förtjänst av Edvin Olofsson som var mycket bra i VIK-kassen.

Bjudning som blev 2–0

Moras mål kom efter att VIK felpassade i anfallszonen. Axel Sundberg tog pucken och blev fri mot Edvinsson, som slängde sig och räddade ut pucken till vänster. Axel fick tag i pucken och såg Kalle Miketinac komma ren centralt, spelade ut och Kalle hade helt öppen kasse att sätta i trissan i.

I sista perioden ryckte VIK upp sig väsentligt och hade bra kontroll på perioden och spelet. Hemmalaget skapade flera bra chanser men hade inte de där eftertraktade marginalerna med sig.

Hettade till i sista perioden

Men reduceringen kom efter drygt åtta minuter när Matteo Gennaro gick in framför mål och styrde ner ett skott från Viktor Larsson. Det var ett mål med mersmak och VIK jagade kvittering.

Efter drygt 18 minuter tog VIK time out och plockade ut Edvin Olofsson. Men som ett brev på posten kom ännu en felpassning och som Moras Måns Carlsson snappade upp och enkelt kunde lägga in i tom kasse.

Sammantaget var det Edvin Olofsson som höll Västervik kvar i matchen, speciellt i andra perioden. I övrigt krävs det mer från utespelarna för att kunna hota ett lag som Mora.

På onsdag spelar Västervik borta mot Modo. Ännu en tuff match mot ett topplag.

Fakta

Västerviks IK – Mora IK 1-3 (0–1, 0–1, 1-1)

Första perioden: 0–1 (2.15) Fabian Ilestedt ass: Kevin Hancock.

Andra perioden: 0–2 (14.32) Kalle Miketinac ass: Axel Sundberg.

Tredje perioden: 1–2 (8.36) Matteo Gennaro ass: Viktor Larsson, Victor Öhman. 1–3 (18.44) Måns Carlsson tom kasse.