Annons:

VIK ska fortsätta ta kliv i rätt riktning – så är läget i laget

Noah Hasa och hans Västerviks IK möter Vita Hästen på bortaplan i kväll. Foto: Bildbyrån

VIK ska fortsätta ta kliv i rätt riktning – så är läget i laget

Nichlas Falk jobbar vidare med att göra Västerviks IK bättre för varje dag som går. Borta mot Vita Hästen är jumbon på jakt efter revansch.
– Vi gjorde en bra match i Karlskoga. Det är samtidigt en match och vi måste hålla oss på den nivån och till och med bli ännu lite bättre, säger tränaren Nichlas Falk.  

Annons:

Nytillträdde huvudtränaren Nichlas Falk har efter Västerviks IK:s fenomenala laginsats och klara 4–0-seger mot formstarka BIK Karlskoga fått tid till att fortsätta jobba med spelmässiga detaljer för att VIK ska lyckas hålla sig kvar i Hockeyallsvenskan.

– Vi nöter mycket spelmönster och försöker få in ett sätt där vi är mer samlade och inte så utspridda över banan. Det är viktigt att vi jobbar tillsammans och gör det som en enhet, säger tränaren Nichlas Falk. 

"Behöver hitta en struktur"

Nichlas Falk tycker att laget har utnyttjat den korta ledigheten på ett bra sätt. 

– Mini-matchbreaket har varit perfekt. Vi behöver hitta en struktur och ett mönster att spela efter. Vad jag har förstått så har man anpassat sig lite mer efter motståndarna tidigare under säsongen och då tycker jag att det blir svårt att hitta ett eget spel. Det är det vi lägger tid på och försöker få till på bästa sätt, säger Nichlas Falk. 

Med tio poäng upp till säker mark och 21 poäng kvar att spela om talar mycket för att Västervik får spela negativt kval efter grundserien. 

– Det blir vad det blir. Det är viktigt att vi försöker bli bättre och bättre för varje dag, träning och match som går och då har vi i alla fall gjort ett ärligt försök, säger Falk. 

Ute efter revansch

Västervik har revansch att utkräva mot kvällens motståndare Vita Hästen efter förra fredagens 0–4-förlust mot Norrköpingslaget på hemmais.  

– Jag var nöjd med första och tredje perioden, men vi klappade igenom i andra perioden där vi åkte på ett tungt baklängesmål. När de tog ledningen med 1–0 syntes det hur sköra vi är och det är naturligt i och med att vi ligger där vi ligger. Vi har sagt till varandra att vi måste försöka hitta en väg framåt. Det är klart att vi kommer släppa in mål och hamna i underlägen, men målsättningen är att vi tar oss samman, fortsätter spela på sättet som vi vill och ser förbättringar och att saker och ting börjar falla på plats. Det ska bli kul att se hur killarna tar sig an kvällens match. 

Södertälje agerade under sluttampen av transferfönstret och valde att kalla tillbaka VIK:s 18-årige låneforward Alex Ciernik. Han noterades för sex poäng på tio matcher under utlåningen till Västervik.

– Det var ett frågetecken om Södertälje skulle ta hem honom eller inte.  Han har trivts jättebra här i Västervik och fått spela på sättet som han är bra på. Det kommer han förmodligen inte få möjlighet till i Södertälje. Jag förstår Södertälje, men det är mest synd om Alex. Vi hade självklart velat ha honom kvar. Branschen är vad den är och det är så här det funkar

Kanadensaren Grayson Pawlenchuk lämnade tidigare i veckan VIK till förmån för tyska klubben EC Bad Nauheim.

– Vi har ganska många forwards och vi såg inte riktigt att han skulle kunna få den istiden som han själv önskar. Då är det bäst för båda parterna att vi går isär och att han hittar en ny klubb. 

Hasa spelar med VIK i kväll

Backarna Viktor Larsson och Hugo Jonasson missar E22-derbyt på grund av sjukdom. Carl-Henrik Edwardsson är fortsatt utlånad till Nybro Vikings i Hockeyettan och Hampus Plato spelar med IK Oskarshamn i SHL. Noah Hasa kallades tidigare i veckan tillbaka av Frölunda, men spelar med VIK i afton. 

– Han är namngiven junior och kan flyttas fram och tillbaka fram till att säsongen är över. Det är jättebra utbildning för Noah som får ha en stor och viktig roll hos oss och sedan se och lära i Frölunda. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt