Annons:

VIK GAV BORT DEN TREDJE KVALMATCHEN

Västerviks ineffektivitet fällde avgörandet i den tredje kvalmatchen. Foto: Bildbyrån

VIK GAV BORT DEN TREDJE KVALMATCHEN

Kvalhockey och mycket energi. Då gäller det att göra mål och inte bara vinna spelet ute på isen.
Västerviks IK var väldigt tafatta och vänliga i anfallsspelet ikväll.
Det straffade sig då Tingsryd högg på gratischansen man fick i slutet och kunde vinna matchen med 2‒0.

Annons:

Matchen började med mycket energi och kamp från båda lagen. Tingsryd försökte att stämma i bäcken och lyckades hyfsat de första nio minuterna.

Västervik tog ett rejält grepp de sista 10 minuterna och som inleddes med att Ludwig Stenlund satte en puck i ribban på passning från C-H Edwardsson.

Efter 12 minuter åkte Västervik på en utvisning… Det boxplayet gick helt till Västervik som skapade chans på chans då laget forecheckade stenhårt och Tingsryd tappade spelet helt. Det var tre frilägen med hakningar och slashingar. Tyvärr var hemmalaget för ineffektiva. Victor Öhman var tillbaka igen efter knäsmällen i Tingsryd i onsdag, men det blev inte många byten innan han klev av. Joakim Hagelin, som fick matchstraff i onsdags, var inte med. Han var inte avstängd av förbundet.

Västervik borde haft en ledning med sig in i pausvilan.

Ineffektivt VIK

Hemmalaget fortsatte att äga spelet till stor del även i andra perioden, tyvärr så höll också ineffektiviteten i sig. Som tur var för VIK var också gästerna ineffektiva på de få chanser man fick.

Tingsryd fick en straff efter drygt tre minuter efter att Max Krogdahl kastat klubban för att freda målet. Anton Gradin la straffen men satte den i stolpen.

Västervik hade flera och långa anfall på Tingsryd men mäktade inte med att få igen pucken eller vara tillräckligt giriga framför Tomas Rydén i TAIF-kassen.

Efter 14 minuter trodde alla att 1−0 skulle sitta när Josh Winquist och Anton Öhman fick till en snabb spelvändning. Anton spelade ut till Josh som i sin tur spelade tillbaka till Anton som blev ren med Rydén – utan utdelning.

I sista perioden fortsatte Västervik att spela med rädsla framför TAIF:s kasse. Ingen vågade skjuta utan det blev passningar som TAIF kunde ta hand om.

TAIF högg på bjudningen

Till slut straffade det sig. Efter 16 minuter kom VIK tre mot två, Isak Sahlqvist kom på högerkanten och istället för att ta eget avslut spelade lite snett bakåt. Det gav gästerna en ypperlig omställning där Daniel Öhrn hade Ludvig Levinsson med sig mot Emil Kruse. Daniel spelade över till Ludvig som hade halva målet öppet att lägga in pucken.

VIK försökte med att ta ut målvakten, direkt efter målet, men det straffade sig när TAIF-keepern lobbade ut pucken och där Daniel Sylwander fick tag i pucken och la in den i tom kasse.

Sammantaget en antiklimax i Västerviks ishall ikväll.

Tingsryd leder kvalserien med 2‒1 och lagen möts på söndag igen – i Plivit Arena.

Fakta

Västerviks IK – Tingsryds AIF 0-2 (0–0, 0–0, 0-2)

Första perioden: ‒

Andra perioden: ‒

Tredje perioden: 0‒1 (16.04) Ludvig Levinsson ass Daniel Öhrn. 0‒2 tom kasse (19.10) Daniel Sylwander. Ass: Tomas Rydén.

Annons:

Conny Blomander

blomander.conny@gmail.com

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt